ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετοιμη να υποχωρήσει και για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά η κυβέρνηση -Αμετακίνητοι οι δανειστές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Δεν έχουν τέλος για την κυβέρ­νηση τα ανοιχτά «μέτωπα», αφού πέρα από τις αντι­δρά­σεις που εγεί­ρο­νται λόγω πλει­στη­ρια­σμών, έρχεται να προ­στε­θεί και ο πονο­κέ­φα­λος από την κατάρ­γηση των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ στα νησιά από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του iefimerida στο Μαξίμου σήμανε συνα­γερ­μός και για το εν λόγω θέμα. Με απο­τέ­λε­σμα ο πρω­θυ­πουρ­γός να είναι σε ανοιχτή «γραμμή» χθες με τους στενούς του συνερ­γά­τες προ­κει­μέ­νου να εξευ­ρε­θεί λύση. Τα δεδο­μένα πάντως είναι τα εξής: οι δανει­στές είναι ριζικά αντί­θε­τοι στη δια­τή­ρηση της εξαί­ρε­σης . Στον αντί­ποδα, αντι­δρά­σεις κατα­γρά­φο­νται από τους επι­χει­ρη­μα­τίες του του­ρι­σμού. Ενώ «καμπα­νάκι» έχουν χτυ­πή­σει και οι βου­λευ­τές που εκλέ­γο­νται εκεί, με φόντο την πίεση και την κατα­κραυγή των τοπικών κοι­νω­νιών που ζητούν την παρά­τασή του.

Και επειδή οι κυβερ­νη­τι­κοί είναι έτοιμοι να πιουν και αυτό το πικρό ποτήρι, το μόνο «παρά­θυρο» αισιο­δο­ξίας είναι ότι  οι θεσμοί εμφα­νί­ζο­νται μάλλον ανοι­χτοί σε άλλη μορφή ενί­σχυ­σης, πιθα­νό­τατα σε οικο­νο­μική βοήθεια προς τους νησιώ­τες. Κάτι, που μένει να επι­βε­βαιω­θεί το αμέσως επόμενο διά­στημα.

Πηγή:iefimerida.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.