Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η επιστροφή και των τελευταίων Γερμανών τουριστών στη χώρα τους. Όπως έχει γράψει η «δ», οι αφίξεις από τη Γερμανία επρόκειτο να συνεχισθούν μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και το lockdown που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, φαίνεται πώς συντελούν στην αναστολή των αφίξεων, νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικώς προγραμματισθεί. Ήδη από τις 8 Νοεμβρίου σταμάτησαν οι πτήσεις από την Αγγλία και έκλεισαν τα περισσότερα ξενοδοχεία που θα παρέμεναν ανοιχτά και το Νοέμβριο.

Οι πτήσεις από τη Γερμανία θα πραγματοποιούνταν τρεις φορές την εβδομάδα. Προχθές το αεροπλάνο ήρθε άδειο για να παραλάβει 150 άτομα, ενώ και στις επόμενες πτήσεις που θα αφιχθούν στη Ρόδο, δεν θα υπάρχουν πιθανότατα νέοι επιβάτες.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Βάσος Μηναΐδης δήλωσε ότι η Ρόδος ήταν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών αυτή τη σεζόν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι επισκέφθηκαν δύο και τρεις φορές το νησί κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης-λόγω της πανδημίας-τουριστικής σεζόν. «H φετινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ικανοποιητική. Τα δεδομένα, λόγω της πανδημίας ήταν πρωτόγνωρα, παρ΄όλα αυτά ο προορισμός ανταποκρίθηκε στις νέες συνθήκες. Θα μπορούσαμε όμως να είχαμε δεχθεί τουλάχιστον 150.000 επιπλέον Γερμανούς επισκέπτες, εάν είχε ανοίξει ο τουρισμός στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου.
Ουσιαστικά, οι Γερμανοί ήθελαν να δουν, εάν τα ξενοδοχεία τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτή ήταν η βασική τους προτεραιότητα. Συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα ότι υπάρχει μία αποτελεσματική διαχείριση της γενικότερης υγειονομικής κατάστασης και αυτό συνετέλεσε στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη τους.
Υπήρξαν πελάτες οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Ρόδο δύο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, αφού αισθάνονταν εδώ πιο ασφαλείς απ’ ό,τι στη χώρα τους. Ήταν κάτι που μας το έλεγαν συχνά», είπε ο κ. Μηναΐδης, σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες του Νοεμβρίου θα παρέμεναν δύο έως τρεις εβδομάδες στο νησί, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν!
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Οι αφίξεις από τη Γερμανία θα συνεχίζονταν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Μεσολάβησε όμως η έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη… Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και οι τελευταίοι επισκέπτες. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι για πρώτη φορά το Νοέμβριο, θα συνέβαινε κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα διέμεναν για διάστημα δύο έως τριών εβδομάδων. Όλα τα ξενοδοχεία που θα δούλευαν με Γερμανούς, θα ήταν γεμάτα το Νοέμβριο».
Όσον αφορά για την επόμενη σεζόν, ο κ. Μηναΐδης δηλώνει ότι θα ανοίξει κανονικά την άνοιξη και σε περίπτωση που όλες οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι θετικές, ο τουρισμός θα επωφεληθεί.
«Η σεζόν θα ανοίξει κανονικά τον Απρίλιο. Θα δεχόμαστε επισκέπτες απ΄ όλη την Ευρώπη. Σε περίπτωση δε που κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Ήδη υπάρχουν κάποιες κρατήσεις για την επόμενη σεζόν και θα αυξηθούν, εάν όλα κυλήσουν ομαλά με το εμβόλιο», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Β. Μηναΐδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ