Στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων που γιορτάζεται σήμερα (Τετάρτη) ημερομηνία λήξης του Α ΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1919 παρέστη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος καταθέτοντας στεφάνι.
Στην Ημέρα Μνήμης (Remembrance Day) η οποία γιορτάζεται στο Πολεμικό Κοιμητήριο Κοινοπολιτείας παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο χωρικός Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και η πρόξενος της Αγγλίας στη Ρόδο κ. Ράνια Κοσσιώρη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των Κοινοπολιτειών Καναδά, Αυστραλίας και Μεγάλης Βρετανίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στο Κοιμητήριο βρίσκονται 122 τάφοι στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων που έπεσαν σε αερομαχίες υπερασπιζόμενοι τη Ρόδο και τα νησιά της Δωδεκανήσου κατά τον Β ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε ότι «τιμάται η μνήμη ανθρώπων που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία άνοιξαν δρόμους κι έδωσαν ελπίδα για έναν κόσμο ειρήνης την οποία θα πρέπει σήμερα να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο».
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος τα στεφάνια που κατατέθηκαν στο μνημείο των πεσόντων ήταν από παπαρούνες συμβολίζοντας το αίμα των νεκρών που πότισαν τις πεδιάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης στις μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ