Πολιτιστικά

«Ποιος είπε ότι η Ζωή δεν είναι Παίξε – Γέλασε;» – Δράση με πρωτοβουλία της «Διόδου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 η δράση με θέμα: «Ποιος είπε ότι η Ζωή δεν είναι Παίξε – Γέλασε;», που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Διόδου» και τη συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ρόδου και του Ομίλου Scrabble Ρόδου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Στόχος της δράσης ήταν η προώθηση νέων συνεργασιών καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της δικτύωσης του Κ.Π. «Δίοδος» με δομές και φορείς που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, στοχεύοντας στην προαγωγή θετικών στάσεων ζωής. Επιπλέον, η δράση είχε ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης των παιδιών, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που έχει στην επικοινωνία και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.

Έτσι, δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί επιτραπέζια παιχνίδια (Scrabble) «Το νησί των λέξεων», εκπαιδευτικά υλικά με τη μορφή παιχνιδιού «Ομαδομαζέματα – θαλασσομαντέματα» – «Ιστοριοδρομίες» και παιχνίδια δράσης «Το νησί της περιπέτειας».

Στην αξία του παιχνιδιού αναφέρθηκε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. «Δίοδος» κα. Ιωάννα Μαρίνου «Το παιχνίδι στις διάφορες μορφές του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μέσα από το οποίο μαθαίνουν, εξελίσσονται και απασχολούνται δημιουργικά. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει τα παιδιά να ενθαρρύνονται να αξιοποιούν το παιχνίδι με κάθε ευκαιρία και να ενταχθεί στη δραστηριότητα της οικογένειας».

Με αφορμή την επιτυχημένη συνεργασία και μετά από την θετική ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων αποφασίστηκε η θεσμοθέτηση της δράσης, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θερμές ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών, στους υπεύθυνους του 1ου Συστήματος Προσκόπων και στα στελέχη του Ομίλου Scrabble Ρόδου, καθώς επίσης και στον ΔΟΠΑΡ για την παραχώρηση του κινηματοθεάτρου, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου