Ειδήσεις

Διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαγραμμίσεων στο οδικό δίκτυο της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των εργασιών συντηρήσεων και βελτιώσεων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Νήσου Ρόδου, εκτελούνται οι διαγραμμίσεις σε αντίστοιχα έργα. Ήδη έχουν γίνει στους πρώην Δήμους Λινδίων και Νότιας Ρόδου, στις περιοχές: Είσοδος Πυλώνας (όπου ολοκληρώθηκαν και οι αντίστοιχες ασφαλτοστρώσεις), Λάρδος, Ασκληπειό, Κιοτάρι, Γεννάδι, Κατταβιά και Αρνίθα.
Εκ παραλλήλου εκτελούνται εργασίες στην περιοχή Γράμματα της δημοτικής ενότητας Λάρδου, στο δίκτυο ομβρίων το οποίο καταστράφηκε λόγω των βροχοπτώσεων.
Επιπλέον, ολοκληρώνονται οι εργασίες σε δίκτυα ομβρίων, στην περιοχή Καταραμένος (μεταξύ Αρνίθας και Ιστρίου) όπου έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών 100 μέτρα καθώς και 600 μέτρα για στηθαία ασφαλείας.
Το σύνολο των εργασιών ολοκληρώνονται με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Πλατεία Λίνδου, στους Πεύκους, στον Ψάλτο και 200 μέτρα για στηθαία ασφαλείας, στην περιοχή κοντά στο γήπεδο Λίνδου.
Με τις υπόλοιπες εργολαβίες, έχουν εκτελεστεί οι διαγραμμίσεις στο κεφάλαιο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο, από τον κόμβο στο Τσαΐρι έως την διασταύρωση στην Εθνική Οδό που οδηγεί στα Μαριτσά – Κρεμαστή (φανάρια).
Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαγραμμίσεις από την έξοδο στα Κρητικά, στο επαρχιακό δίκτυο μέχρι και τον κόμβο πριν από το αεροδρόμιο Ρόδου (πριν την γέφυρα).
Οι αντίστοιχες εργασίες θα συνεχιστούν στο εθνικό δίκτυο την επόμενη εβδομάδα, στην περιοχή Λίνδου -από τα όρια του Δήμου Ρόδου, έως Κολύμπια.
Επιπλέον, στην Τήλο, η εργοληπτική εταιρεία που εκτελεί το έργο, μετέβη και ολοκλήρωσε το σύνολο των εργασιών για ένα αντίστοιχο έργο με το σύνολο των διαγραμμίσεων στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού.
Οι παρεμβάσεις αυτές, θα συμπληρωθούν από τα μεγάλα έργα της τάξης των 3,6εκ. ευρώ που για πρώτη φορά γίνεται στο σύνολο των νησιών του Νομού Δωδεκανήσου και βεβαίως, στο μεγαλύτερο τμήμα του βορείου τριγώνου στο νησί της Ρόδου.
Για το συγκεκριμένο έργο με τις διαγραμμίσεις, θα χρησιμοποιηθεί η νέα, σύγχρονη τεχνική με θερμοπλαστικό – ψυχροπλαστικό που έχει μακροχρόνια διάρκεια τουλάχιστον τεσσάρων ετών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου