Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων από τεχνικά συνεργεία, υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του έργου «Σήμανση οδικού δικτύου κατ΄ εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Κ.Ο.Κ», που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου με εργασίες σε κεντρικές οδούς και πλατείες της πόλης. Τις τελευταίες ημέρες δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαβάσεις των εισόδων των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στους κυκλοφοριακούς κόμβους προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφαλής διέλευση των μαθητών.
Η τρίτη φάση εργασιών περιλαμβάνει εργασίες σε κόμβους στις κεντρικές οδούς της πόλης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.400 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Τις εργασίες εκτελεί ο ανάδοχος εργολάβος Ευθυμίου Παρή Ο.Ε.
Επιπρόσθετα σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται τρία ακόμη έργα, που η ολοκλήρωση τους αναμένεται να ενισχύσει τις συνθήκες ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων και των πεζών και αφορούν στο σύνολο τους το νησί της Ρόδου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
1) Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Δ.Ε Ρόδου
2) Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Δημοτικών Ενοτήτων της Ανατολικής Πλευράς Νήσου Ρόδου
3) Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Δημοτικών Ενοτήτων της Δυτικής Πλευράς Νήσου Ρόδου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 223.200 ευρώ, 74.400 ευρώ για κάθε έργο ξεχωριστά και η χρηματοδότηση γίνεται από πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου