Ειδήσεις

Χαρίτσης: Μέχρι τέλος του μήνα η ολοκλήρωση των voucher στους παιδικούς σταθμούς

Το αργότερο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο φάσεις του προγράμματος voucher για την φοίτηση βρεφών και παιδιών σε τμήματα προσχολικής εκπαίδευσης. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων από τη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Συντυχάκη από το ΚΚΕ.

Ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχει κατανεμηθεί η Α’ φάση των προγραμμάτων voucher που αφορά σε 94.000 παιδιά, με φτωχά νοικοκυριά ή ΑμΕΑ. Όπως είπε μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και Β’ φάση που θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των voucher σε 125.000.

«Το νέο σύστημα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα πιο δίκαιο και αποτελεσματικό. Πρόκειται για μοριοδότηση που ευνοεί την ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και αναπηρία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίτσης αφού παραδέχθηκε ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί στην ολότητά του το πρόβλημα, αναφέρθηκε στους εθνικούς πόρους που διατίθενται για το πρόγραμμα λέγοντας πως ήδη έχουν φτάσει τα 138 εκατ. ευρώ και ότι θα ξεπεράσουν τα 167 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, επιχειρώντας ν’ απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης, απέδωσε τις ελλείψεις θέσεων στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες δομές, δείχνοντας προς την κατεύθυνση των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Από την πλευρά του πάντως, ο Μ. Συντυχάκης του ΚΚΕ τόνισε πως και φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περί τα 35.000 παιδιά. «Οι δομές παραμένουν συρρικνωμένες και ελλειμματικές, ακατάλληλες πολλές φορές! Άρα είναι μια από τα ίδια! Ακολουθήσατε ακριβώς την πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάτε παίρνοντας ως δεδομένο ότι η κατάσταση δεν αλλάζει για την κάλυψη των αναγκών», δήλωσε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού που μιλούσε για καθολική εφαρμογή του μέτρου σε όλα τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την δική της τοποθέτηση η Θεανώ Φωτιά απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε: «δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους παιδικούς σταθμούς θα καλυφθούν με voucher, δηλαδή δωρεάν».

πηγή newpost.gr

Συντάκτης Παναγιώτης τζαννετάτος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου