Σε πανηγυρική συνεστίαση πραγματοποιήθηκε η τελετή για την αλλαγή ηγεσίας του Ομίλου Ρόταρυ Ρόδου, παρουσία της Διοικήτριας της 2470 περιφέρειας του Δ.Ρ. κας Ντόρας Μπίτσα – Κέμου, η οποία ήταν και η επίσημη ομιλήτρια της βραδιάς. Νέος Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Κώστας Παμπρής, παραλαμβάνοντας από τον απερχόμενο κ. Σωτήρη Μανδρακό, για το Ροταριανό έτος 2018-19.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο ξενοδοχείο Alila, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του Ρόταρυ, ενώ τη συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Ροταριανός κ. Βαγγέλης Μανδρακός εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, ο Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ελευθερία Φτακλάκη.

«Γίνε η έμπνευση»,  είναι το μήνυμα της ροταριανής χρονιάς 2018-2019 και τους στόχους ανέλυσε στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος.  «Για να επιτύχει αυτό το όραμα, εμείς, οι Ροταριανοί πρέπει να φροντίζουμε καταρχήν  τον οργανισμό μας. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να γίνουμε πηγή έμπνευσης  των άλλων και κυρίως της νέας γενιάς καθώς το μέλλον ανήκει σε αυτήν. To Νέο Όραμα μας: Να ενωθούμε και να αναλάβουμε δράση ώστε να δημιουργήσουμε αλλαγή στις κοινότητες μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παμπρής, προσθέτοντας πως «Η κύρια  Στρατηγική μας έχει στην κορυφή την  καινοτομία,  με τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και η εξωστρέφεια. Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι : Οι  ροταριανές Αξίες μας  οι Γνώσεις και οι Συνεργασίες» .

Το τρίπτυχο ‘παιδί- νέος- γονιός’ θα αποτελέσει τους τρεις κεντρικούς άξονες  ανάπτυξης των δράσεων του Ομίλου Ρόταρυ. Κύρια δράση θα είναι η δημιουργία παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρίες. «Σε συνεννόηση με το Δήμο Ρόδου θα προχωρήσουμε  στην ‘υιοθέτηση’ μιας παιδικής χαράς, όπου και θ’ αναλάβουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες (μελέτες, αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου) προκειμένου ο παιδότοπος για παιδιά με αναπηρίες να υλοποιηθεί», τόνισε ο νέος Πρόεδρος.

Επίσης, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία για την κάρτα υγείας του παιδιού. Αφορά στην υλοποίηση ενός προγράμματος  διαγνωστικών προληπτικών εξετάσεων  που θα απευθύνεται σε 50 παιδιά  ηλικίας 7-12 ετών,  που θα περιλαμβάνει  εργαστηριακές εξετάσεις (αιματολογικές, δόντια και εμβολιασμούς, όπου απαιτείται). Για το σκοπό αυτό θα δοθεί μια κάρτα υγείας προκειμένου τα παιδιά αυτά να έχουν πρόσβαση στις επιλεγμένες εξετάσεις και διαγνωστικά κέντρα. Η επιλογή των παιδιών θα γίνει σε συνεργασία με τις δομές κοινωνικής πρόνοιας και την Εκκλησία.

Η διοικήτρια ανέλυσε τους στόχους της νέας χρονιάς, ευχόμενη καλό Ροταριανό έργο στο νέο Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η όμορφη βραδιά έκλεισε με δείπνο υπό τους ήχους ολιγομελούς ορχήστρας σε πνεύμα αισιοδοξίας και προσδοκιών για μία παραγωγική νέα Ροταριανή χρονιά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους της Αττικής, σε ένδειξη συμπαράστασης κι αλληλεγγύης για τη στήριξη των πληγέντων μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ την Πέμπτη 16 Αυγούστου για τον ίδιο σκοπό θα πραγματοποιηθεί  εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να διοχετευθεί στα νοσοκομεία της Αττικής όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 27 Ιουλίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ρόταρυ Ρόδου, συνοδευόμενο από τη Διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας του Δ.Ρ. κας Ντόρας Μπίτσα – Κέμου, πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Φλεβάρη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου  και στο Δήμο Ρόδου, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ