Ειδήσεις

Ο Δ. Γάκης φέρνει στη Βουλή το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο ΓΝΡ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας φέρνει για συζήτηση στη Βουλή– όπως είχε υποσχεθεί στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου – το κρίσιμο θέμα της άμεσης λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, που θα εξυπηρετεί όλη τη Δωδεκάνησο.

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα του Δωδεκανησιακού λαού για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας μέσα από ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θα συζητήσουμε με επιχειρήματα και προτάσεις στη Βουλή κάθε ζήτημα που αφορά στη λειτουργία – το συντομότερο δυνατόν – της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και πιστεύουμε, ότι η πολιτική ηγεσία θα ανταποκριθεί και θα δρομολογήσει τις καταλληλότερες λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

<Ακολουθεί το κείμενο της κατατεθείσας επίκαιρης ερώτησης>


Αθήνα, 11 Ιουλίου 2017

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣH

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  «Με ποιό χρονοδιάγραμμα θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου;»

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που για μια σειρά λόγους αντιμετωπίζει, ενισχύεται με συνέπεια από την Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα (από τη στελέχωση προσωπικού μέχρι την παροχή σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και ιατρικού υλικού) για να λειτουργήσει στη βάση των ειδικών γεωγραφικών συνθηκών της Δωδεκανήσου. Στο παραπάνω πλαίσιο, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, η καταλληλότερη αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών νεογνών και μικρών παιδιών με τη λειτουργία Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, μιας σύγχρονης Μονάδας που θα εξυπηρετεί όλη τη περιοχή. Η λειτουργία της ΜΕΝΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σε συνδυασμό με την ήδη άριστη συνεργασία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με το σύστημα του ΕΚΑΒ, θα συντελέσει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου μεταφοράς νεογνών από τα νησιά στην πλέον κατάλληλη νοσηλευτική μονάδα φροντίδας νεογνών και θα λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών της Δωδεκανήσου.

Επειδή, η παροχή υπηρεσιών Υγείας, σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές έρευνες, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα των νησιωτών.

Επειδή, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δείκτες νεογνικής και περιγεννητικής θνησιμότητας στην Ελλάδα, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Επειδή, Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών είναι απαραίτητη για νεογνά που χρειάζονται ειδική παρακολούθηση ή εντατική νοσηλεία μετά τη γέννησή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προχωρήσει στη λειτουργία Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και αν ναι, με ποιό χρονοδιάγραμμα θα στελεχώσει με εξειδικευμένο προσωπικό και θα εφοδιάσει με τον αναγκαίο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό την ΜΕΝΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών Υγείας στη Δωδεκάνησο και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού;

Ο ερωτών βουλευτής

Γάκης Δημήτριος

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου