Ρεπορτάζ

Μείωση «καρδιολογικών» και τραυματισμών από τροχαία

Εντυπωσιακή μείωση καταγράφεται στο διάστημα της «καραντίνας», λόγω του Covid-19 στα καρδιολογικά περιστατικά που καταλήγουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τα εμφράγματα και άλλες καρδιολογικές παθήσεις μειώθηκαν έως και 70%. Παράλληλα, παρουσιάζουν μείωση και άλλα περιστατικά, όπως τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα κλπ.
Εν πολλοίς, η πτώση αυτή των συμβάντων, που καλείται να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αποδίδεται στον περιορισμό των πολιτών στις οικείες τους.
Εικάζεται δε ότι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις αγνοούν τα συμπτώματά τους υπό τον φόβο ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό εάν καλέσουν ασθενοφόρο ή καταλήξουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
«Υπάρχει μεγάλη πτώση στα καρδιολογικά περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου το τελευταίο διάστημα. Υπολογίζεται ότι η μείωση αυτή πλησιάζει στο 70%, χωρίς να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε επακριβώς που μπορεί να οφείλεται.
Παρατηρείται βέβαια μείωση και σε άλλα συμβάντα, όπως οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί εν πολλοίς στον περιορισμό των πολιτών στο σπίτι», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς, Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών.
Όπως είναι λογικό, το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει επικεντρωθεί στη διαχείριση των «ύποπτων» κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Κάθε ασθενής με λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού εισάγεται προληπτικά στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τον Covid-19.
Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κανένα σοβαρό περιστατικό στη Ρόδο, ώστε να χρειαστεί να διασωληνωθεί ο ασθενής και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, όπως προβλέπεται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου