Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Σωματείου Εστιατόρων Δωδ/σου με τον κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3/3/2022 στη Ρόδο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου» με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό για θέματα που άπτονται του κλάδου και του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Δ.Σ ενημέρωσαν τον κ. Σαντορινιό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και αυτά που θα αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Επίσης συζήτησαν θέματα όπως για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υπάρχει λόγω των αυθαίρετων κατασκευών , προτάσεις για τον περιορισμό του All-inclusive στις αστικές περιοχές , λύσεις επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν , ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών , εποχικότητα , πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων από 24% στο 13% , πράσινη ενέργεια και τέλος μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα. Βεβαίως τέθηκε και το θέμα μείωσης του ΦΠΑ.

Ο κ. Σαντορινιός δεσμεύτηκε να προωθηθούν τα αιτήματα τους στο Κοινοβούλιο από το ΣΥΡΙΖΑ που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της εστίασης.

Και οι δύο πλευρές στο τέλος της συνάντησης εκφράσανε την επιθυμία τους να συνεχίσουν την στενή επικοινωνία και συνεργασία τους.

Το ΔΣ Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου