Τοπικές Ειδήσεις

Mαταιώθηκε η συζήτηση αιτήματος για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου Τhomas Cook

Ματαιώθηκε χθες η συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αιτήματος ξενοδοχειακής εταιρείας που εδρεύει στον Δήμο Δικαίου της Κω για την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK GmbH», της γερμανικής εταιρείας με την επωνυμία «Condor FlugdienstGmbH», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», της «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ 3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 2», της «THOMASCOOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με δ.τ. «THOMAS COOK HOTEL INVESTMENTS GREECE 1» και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «THOMAS COOK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».
Η ξενοδοχειακή εταιρεία διατείνεται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ότι η διοίκηση του Ομίλου ασκείται κεντρικά από ολίγους ιθύνοντες-υπευθύνους η δε αυτοτέλεια των κατ’ ιδίαν νομικών προσώπων (θυγατρικών, «εγγονών», «δισέγγονων», «αδελφών» εταιρειών), είναι ανύπαρκτη αφού η μία απορροφά παρανόμως και κατά το δοκούν των ιθυνόντων, την ρευστότητα της άλλης.

Με την αίτηση της ζητά να διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των καθ’ ών που βρίσκεται είτε εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων προς εξασφάλιση της απαίτησης ύψους 878.009,10 € και μέχρι του ποσού των 950.000 € και επί δύο ακινήτων το ένα στο Πυλί της Κω και το άλλο στην πόλη της Κω εμβαδού 27.260 τ.μ. και 44.570 τ.μ., αντίστοιχα.
Οι εταιρείες του «Ομίλου Thomas Cook» εκπροσωπούμενες από τους δικηγόρους κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου και Νικόλαο Χριστοφορίδη, ισχυρίστηκαν κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής ότι υφίσταται έλλειψη νομιμοποίησης της ξενοδοχειακής εταιρείας
Σημειώνεται ότι όμοια αίτηση ξενοδοχειακής εταιρείας που εδρεύει στο Μαστιχάρι της κοινότητας Αντιμάχειας της Κω, θα συζητηθεί στην Κω την 25η Φεβρουαρίου του 2020.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου