Τοπικές Ειδήσεις

“Η Λέρος πρέπει να χτίσει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο»

Στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα και τη Λέρο, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο νησί, ενώ ακολούθησε και ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες.

«Εδώ στην ακριτική Λέρο, στην άκρη του Αιγαίου, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Δεν μπορούν, όμως, να την ακούσουν αυτοί που δεν πιστεύουν σε τίποτα.

Δεν μπορούν να τη νιώσουν αυτοί που είναι ικανοί για όλα.
Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση, ικανή για όλα.

Έχουμε να κάνουμε με ένα Πρωθυπουργό που είναι ικανός να λέει και να κάνει τα ακριβώς αντίθετα, να διαστρέφει, να διχάζει
τους Έλληνες.

Έχουμε να κάνουμε με μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που σχηματίστηκε από βουλευτές που έχουν αλλάξει ακόμα και τέσσερα κόμματα», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας, ενώ, παράλληλα, έδωσε και το στίγμα της επόμενης μέρας λέγοντας ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες, είμαστε η παράταξη που σταθερά και διαχρονικά υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να βάλει τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης και έχουμε ήδη ανακοινώσει τις πρώτες μειώσεις φόρων.

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες δουλειές».

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Λέρος πρέπει να χτίσει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο.

«Η Λέρος πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα και όχι στο μαζικό τουρισμό, να έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα.

Ο καταδυτικός τουρισμός, μέσα από τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων και υποδομών ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί. Η Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ενώ με τη θέσπιση του νέου χωροταξικού διαμορφώνεται και ένα ελκυστικό πλαίσιο για επενδύσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Όλα αυτά, είναι ρεαλιστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις, είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό.

Μαζί με την αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου. Τα νησιά, όπως η Λέρος πρέπει να είναι στην κατηγορία της μέγιστης έντασης ενισχύσεων.

Έχω καταθέσει και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για αυτό, όπως το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων στα νησιά, που απαιτεί υψηλότερες δαπάνες, αλλά και αυξημένο χρόνο για τη μεταφορά πρώτων υλών και προϊόντων, καθώς και η εικόνα των οικονομιών μικρής κλίμακας στα νησιά, λόγω της μικρής αγοράς.

Υπάρχει η προοπτική αξιοποίησης των κτιρίων της Ιταλοκρατίας στο Λακκί για τη δημιουργία υποδομών συνεδριακού τουρισμού.

Όπως και η αξιοποίηση του Τουρισμού Υγείας με τη μετατροπή του ψυχιατρικού νοσοκομείου σε μονάδα τουρισμού ευεξίας και κέντρου αποκατάστασης.

Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ένα ακόμα πεδίο στο οποίο η Λέρος αξίζει να επενδύσει. Ένα δίκτυο μαρίνων στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει τη Λέρο», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Λέρου και κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κόνσολας είπε:

«Πολιτική χωρίς συναίσθημα δεν υπάρχει.
Και αν υπάρχει είναι μια στεγνή διαδικασία, μόνο για τους επαγγελματίες της πολιτικής.

Μόνο για αυτούς που ξέρουν μόνο να μοιράζουν υποσχέσεις, να σας χτυπάνε στην πλάτη και όταν τους έχετε ανάγκη να εξαφανίζονται.

Είμαι πάντα δίπλα σας, γιατί δεν ξεχνώ ποιοι με έκαναν βουλευτή.

Βουλευτή με κάνατε εσείς και μόνο εσείς, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ.

Όλο αυτό το διάστημα, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, η σχέση ειλικρίνειας και εκτίμησης έγινε κάτι πιο βαθύ και πιο δυνατό.

Έγινε αγάπη και ανθρώπινο ενδιαφέρον.

Την αγάπη και το ενδιαφέρον, τα δείχνεις με έργα και πράξεις.

Η πόρτα η δική μου θα είναι πάντα ανοιχτή για τη Λέρο και τους πολίτες της Δωδεκανήσου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου