Ειδήσεις

Εργολάβος διακίνησε κλεμμένες επιταγές

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, ένας εργολάβος που ενεπλάκη σε μια απίθανη υπόθεση διακίνησης κλεμμένων επιταγών.
Ο κατηγορούμενος, κάτοικος Ρόδου, κρίθηκε ένοχος πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από την οποία ο υπαίτιος σκόπευε να προσπορίσει περιουσιακό όφελος και να βλάψει άλλον με συνολικό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας καθώς πλήρωσε τις επιταγές.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, το δικαστικό συμβούλιο, που εξέτασε την υπόθεση, απάλλαξε 5 κατοίκους του νησιού σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η ίδια ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε αλλά πάντως από τις 19-07-2004 έως και τις 18.02.2005 να κατάρτισε πλαστή επιταγή της Αλφα Τράπεζας αξίας 16.500 ευρώ, με φερόμενο ως εκδότη τον Μ. Ν. και σε χρέωση λογαριασμού του στην ανωτέρω τράπεζα. Φέρεται ειδικότερα να συμπλήρωσε τα στοιχεία στο σώμα της επιταγής, το οποίο ήταν προϊόν κλοπής και να έθεσε επ’ αυτού την υπογραφή του Μ. Ν. ως εκδότη, την υπογραφή του Α. Σ. εις διαταγή του οποίου εκδόθηκε η επιταγή και ο οποίος είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και μια δυσανάγνωστη υπογραφή έτερου οπισθογράφου, με σκοπό να παραπλανήσει τους εκάστοτε συναλλασσομένους ότι η επιταγή είναι γνήσια. Φέρεται στη συνέχεια να την εμφάνισε την 18.02.2005 στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου εν γνώσει της πλαστότητάς της.

Επιπλέον φέρεται σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε στην ανάκριση αλλά πάντως από τις 11.05.2005 έως και τις 14.06.2005 να κατάρτισε πλαστή επιταγή της Αλφα Τράπεζας αξίας 17.000 ευρώ, με φερόμενο ως εκδότη τον Ν. Β. και σε χρέωση λογαριασμού του στην ως άνω τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσε τα στοιχεία στο σώμα της επιταγής το οποίο ήταν προϊόν κλοπής και έθεσε επ’ αυτού την υπογραφή του Ν. Β. ως εκδότη, την υπογραφή του Ι. Κ. εις διαταγή του οποίου εκδόθηκε η επιταγή και την υπογραφή του Κ. Τ. με σκοπό να παραπλανήσει τους εκάστοτε συναλλασσομένους ότι η επιταγή είναι γνήσια, και στη συνέχεια, την 14.06.2005, την εμφάνισε προς πληρωμή στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση, αλλά πάντως από τις 11-05-2005 έως και τις 14.05.2005 φέρεται να κατάρτισε πλαστή επιταγή της Αλφα Τράπεζας αξίας 18.350 ευρώ, με φερόμενο ως εκδότη τον Ν. Β. και σε χρέωση λογαριασμού του στην ως άνω τράπεζα. Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι συμπλήρωσε τα στοιχεία στο σώμα της επιταγής, το οποίο ήταν προϊόν κλοπής και έθεσε επ’ αυτού την υπογραφή του Ν. Β. ως εκδότη, την υπογραφή του Ι.Κ., εις διαταγή του οποίου εκδόθηκε η επιταγή και την υπογραφή του οπισθογράφου Κ. Τ., με σκοπό να παραπλανήσει τους εκάστοτε συναλλασσομένους ότι η επιταγή είναι γνήσια, στη συνέχεια δε την 14.06.2005, την εμφάνισε στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση, αλλά πάντως εντός του μηνός Απριλίου του έτους 2005 κατάρτισε πλαστή επιταγή της Τράπεζας Πειραιώς αξίας 11.500 ευρώ με φερόμενο ως εκδότη τον Κ. Π. και σε χρέωση του λογαριασμού του στην ως άνω τράπεζα και πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσε τα στοιχεία στο σώμα της επιταγής το οποίο ήταν ενδεχομένως προϊόν κλοπής και έθεσε επ’ αυτού την υπογραφή του Κ. Π. ως εκδότη, την υπογραφή του Π. Μ. εις διαταγή του οποίου εκδόθηκε η επιταγή και την υπογραφή του οπισθογράφου Χ. Τ., με σκοπό να παραπλανήσει τους εκάστοτε συναλλασσομένους ότι η επιταγή είναι γνήσια, στη συνέχεια δε, σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση αλλά πάντως πριν την 19.04.2005 παρέδωσε την ως άνω επιταγή προς εξόφληση οφειλής του στην εταιρία με την επωνυμία “Σ. Τ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ” εν γνώσει της πλαστότητάς της.

Σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση, αλλά πάντως εντός του μηνός Μαρτίου του έτους 2005 φέρεται να κατάρτισε πλαστή επιταγή της Αλφα Τράπεζας αξίας 9.700 ευρώ με φερόμενο εκδότη τον Α. Σ. και σε χρέωση λογαριασμού του στην ως άνω τράπεζα και πιο συγκεκριμένα συμπλήρωσε τα στοιχεία στο σώμα της επιταγής, το οποίο ήταν ενδεχομένως προϊόν κλοπής και έθεσε επ’ αυτού την υπογραφή του Α. Σ.ως εκδότη, την υπογραφή του Π. Μ., εις διαταγή του οποίου εκδόθηκε η επιταγή και την υπογραφή του οπισθογράφου Χ. Τ., με σκοπό να παραπλανήσει τους εκάστοτε συναλλασσομένους ότι η επιταγή είναι γνήσια, στη συνέχεια δε και σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε σπό την ανάκριση, αλλά πάντως πριν την 10.03.2005 παρέδωσε την ως άνω επιταγή στην ίδια ως άνω εταιρεία. Κατηγορείται ότι προέβη σε αυτές τις πράξεις για να προσπορίσει στον εαυτό του όφελος ισόποσο με τη συνολική αξία των αξιογράφων, δηλαδή 73.050 ευρώ.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Κιουρτζής και Βασ. Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου