Τοπικές Ειδήσεις

Συνελήφθησαν δύο Σύροι διακινητές για την μεταφορά συνολικά 33 μεταναστών στη Ρόδο

Δύο διακινητές που μετέφεραν στη Ρόδο 31 μετανάστες το περασμένο Σάββατο συνελήφθησαν στη Ρόδο οι οποίο βρίσκονταν ανάμεσα στους διασωθέντες.

Στη μια περίπτωση ένας 37χρονος διακινητής από τη Συρία μετέφερε στη Ρόδο 13 μετανάστες και στη δεύτερη ένας 25χρονος επίσης Σύρος μετέφερε στη Ρόδο 20 μετανάστες. Και στις δύο περιπτώσεις τα σκάφη είχαν ξεκινήσει από το Φετιγέ.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες Σαββάτου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου.

Το ανωτέρω σκάφος, το οποίο ξεκίνησε από το Φετιγέ το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της ν. Ρόδου, δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους, ενώ οι  13 αλλοδαποί εκ των οποίων 12 υπήκοοι Συρίας και ένας από την Παλαιστίνη (10 άνδρες και 3 ανήλικα αγόρια) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα μαρίνας ν. Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 37χρονος αλλοδαπός από την Συρία ως διακινητής, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Την ίδια ημέρα, επίσης πρωινές ώρες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ¨ ανατολικά ν. Ρόδου.

Το σκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της ν. Ρόδου, δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, ενώ οι 20 αλλοδαποί όλοι υπήκοοι Συρίας (9 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 ανήλικα αγόρια και 2 ανήλικα κορίτσια) μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο «Νέο Καρνάγιο» της  Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 35χρονος Σύρος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω ως διακινητής, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου