Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: Μέσω τράπεζας όλες οι δαπάνες της δήλωσης

Το υποχρεωτική εξόφληση όλων των δαπανών που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση μέσω του τραπεζικού συστήματος θα προβλέπει το φορολογικό τμήμα του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη βουλή τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησης του με τους επικεφαλής των θεσμών, όλες οι δαπάνες που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζών.
Επίσης ανέφερε ότι από το νέο έτος για να έχει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος αφορολόγητο όριο θα πρέπει οι δαπάνες του να έχουν πραγματοποιηθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο κύριος Αλεξιάδης επισήμανε ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν το αφορολόγητο όριο αθροίζεται με δαπάνες ίσες με το 10% του εισοδήματος ή με κάποιο άλλο ποσοστό.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών είπε ότι οι διατάξεις που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες θα προβλέπουν τη δυνατότητα υποβολής κοινής φορολογικής δήλωσης για όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
Τέλος, να σημειωθεί πως στη σημερινή διαπραγμάτευση συμφωνήθηκαν και τα υπόλοιπα φορολογικά προαπαιτούμενα που θα ενσωματωθούν με διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο των επόμενων ημερών τα εξής:
-η νέα ανεξάρτητη ΓΓΔΕ
-το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για την απάτη ΦΠΑ με τριγωνικές συναλλαγές
-η καταγραφή όλων των δεξαμενών καυσίμου
Όσον αφορά στο θέμα των ρυθμίσεων για την οικειοθελή συμμόρφωση (αποκάλυψη μαύρων καταθέσεων) ο κύριος Αλεξιάδης είπε ότι “εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις σχετικές διατάξεις και θέλουμε να γίνει αυτό εντός του Δεκεμβρίου”. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε απομένει το τελικό ΟΚ από την πλευρά των θεσμών, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές διατάξεις τελικά να κατατεθούν αργότερα.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου