Ειδήσεις

Κομισιόν: Ζητεί από την Ελλάδα τα δαχτυλικά αποτυπώματα των προσφύγων

Έκκληση προς την Ελλάδα να αποστέλλει εγκαίρως τα δαχτυλικά αποτυπώματα των καταγεγραμμένων προσφύγων απηύθυνε η Κομισιόν, η οποία εντόπισε εκτεταμένες παραβιάσεις της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Αν και η Ε.Ε απαιτεί την άμεση αποστολή – εντός 72 ωρών – του 1/3 των δαχτυλικών αποτυπωμάτων των προσφύγων, εντούτοις η Ελλάδα από τις 20 Ιουλίου έως και τις 30 Νοεμβρίου απέστειλε στοιχεία για μόλις 121.000 πρόσφυγες σε σύνολο 492.000.
Ανάλογες προειδοποιήσεις απέστειλε και προς την Ιταλία αλλά και προς την Κροατία. Ενδεικτικά, στην Ιταλία, υπήρξαν 65.000 αφίξεις και εστάλησαν 29.000 στοιχεία, ενώ στην Κροατία, από τις 340 αφίξεις εστάλησαν στοιχεία για μόλις 575 άτομα.
«Η Επιτροπή γνωρίζει καλά την πίεση που υφίστανται τα κράτη-μέλη, όπως είναι η Ιταλία και η Ελλάδα και γι’ αυτό υιοθέτησε την προσέγγιση των hot spots» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό και πρόσθεσε ότι «ευρωπαϊκά μέσα και ευρωπαϊκοί οργανισμοί κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στη διαχείριση των νέων αφίξεων».
Όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, αξιωματούχοι της Κομισιόν σημειώνουν ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων πραγματοποιείται με τη χρήση χαρτιού και όχι με τα ειδικά μηχανήματα, τα οποία η χώρα δεν έχει παραλάβει ακόμα.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου