Ειδήσεις

Νέος διαδικτυακός κόμβος της ΕΕ για τους κανονισμούς οδήγησης στις ευρωπαϊκές πόλεις

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα αποτελεί χρήσιμο βοήθημα όσων οδηγούν οχήματα στις ευρωπαϊκές πόλεις, ανέπτυξε η Sadler Consultants Ltd για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πλατφόρμα ονομάζεται CLARS, λειτουργεί σε πολλές γλώσσες μέσα από την ιστοσελίδα www.urbanaccessregulations.eu και περιλαμβάνει τις ζώνες χαμηλών εκπομπών καυσαερίων καθώς και χρήσιμες λεπτομέρειες σχετικά με τους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η ιστοσελίδα μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στις εμπορευματικές μεταφορές, στις τουριστικές εταιρίες, σε τουρίστες αλλά και σε απλούς οδηγούς, παρέχοντάς τους οδηγική πληροφόρηση σε όλη την Ευρώπη μέσα από έναν διαδικτυακό κόμβο.

Για παράδειγμα, σε αυτήν θα περιλαμβάνεται προειδοποίηση για τους περιορισμούς κυκλοφορίας σε δακτύλιο, για περιορισμένες ζώνες της Βουδαπέστης, για το Lorry Control Scheme του Λονδίνου κτλ.

Περιλαμβάνονται συνολικά 268 ζώνες χαμηλών εκπομπών καυσαερίων, 14 διαφορετικά συστήματα αστικών χρεώσεων σε 8.000 πόλεις.

Ο διαδραστικός χάρτης του κόμβου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εν κινήσει αφού είναι συμβατός με κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου