Σε εκτενή ενημέρωση σύμφωνα με την σχετική νέα εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε για την λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, προέβη χτες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης.
«Από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 μέχρι την λήξη του lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, εξειδικεύονται τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Οι δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να λειτουργούν κανονικά και να εξυπηρετούν τους πολίτες. Τα ωράρια που θα ισχύουν (για την αποφυγή συνωστισμού) έχουν ως εξής:
• 07.00 – 15.00
• 08.00 – 16.00
• 09.00 – 17.00
Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος υπάλληλος να εργάζεται σε διαφορετικό ωράριο –ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας. Διευκρινίζω ότι θα παρέχονται διευκολύνσεις όπως τηλεργασία κατά 50% των υπαλλήλων, μειωμένο ωράριο και ειδικές άδειες (εφόσον έχουν εξαντλήσει κάποιες άδειες παρελθόντων ετών).
Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και όσοι θα έχουν φυσική παρουσία, θα τηρούν την απαιτούμενη απόσταση 1,5 – 2 μέτρα.
Το ποσοστό των υπαλλήλων που θα εργάζεται με φυσική εργασία εξαρτάται κατά περίπτωση, από το διαθέσιμο προσωπικό.
Η μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνον για κατεπείγουσες ανάγκες.
Το δημαρχείο της Ρόδου καθώς και τα ΚΕΠ θα είναι ανοιχτά αλλά απευθύνω έκκληση στους συνδημότες μας, να αποφεύγουν να έρχονται και να χρησιμοποιούν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού κ.λπ.».
Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στις κοινωνικές δομές ο κ. Καμπούρης δήλωσε πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κ. Γιώργο Σταμάτη:
«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο για τα θέματα των ΡΟΜΑ (για τους οποίους θα έχουμε εξελίξεις μέσα στις προσεχείς 10 – 15 ημέρες) όσο και για μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως: η κάλυψη των αναγκών των συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τα προγράμματα όπως ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, το ΤΕΒΑ κ.λπ.

Ειδικά όσοι απασχολούνται στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ έδωσα εντολή να κάνουν όλοι τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς έρχονται σε συνεχή επαφή με ηλικιωμένους ενώ οι χώροι στην Διεύθυνση Υγείας έχει απολυμανθεί .
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής είναι ένας νευραλγικός τομέας ο οποίος μας απασχολεί πάρα πολύ και η δημοτική αρχή θέλει να ασχοληθεί ιδιαιτέρως. Ήδη υπάρχουν και άλλοι που θα είναι στο πλευρό μας για μια σειρά από δράσεις (όπως π.χ. οι πρόσκοποι) ενώ προχωράμε σε μια εφαρμογή για τους χώρους στάθμευσης που δικαιούνται τα ΑΜΕΑ (με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς να περνάει κάποιος από επιτροπή)».
Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος τόνισε πως θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις πολύ σύντομα από τον Δήμο Ρόδου στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινωνικής Πολιτικής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ