Ρεπορτάζ

Καταδίκη εκπροσώπου εταιρείας των Αθηνών μετά από μήνυση γνωστού επιχειρηματία της Ρόδου

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν ημεδαπό, κάτοικο Αθηνών, που καταμηνύθηκε από γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου, με στενούς δεσμούς με την αυτοδιοίκηση, για ψευδή καταμήνυση, απάτη επί δικαστηρίω, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία με ακόμη 7 άτομα, που αθωώθηκαν.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή και σε δεύτερο βαθμό του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
4 εξ αυτών, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εταιρείας που συμβάλλεται με το δημόσιο σε έργα, κατηγορήθηκαν συγκεκριμένα ότι εξουσιοδότησαν τον πρώτο (που κρίθηκε ένοχος) να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου έγκληση, εις βάρος του εγκαλούντος Ροδίτη επιχειρηματία, με την οποία τον εμφάνιζαν ότι κατήρτισε στις 6 Απριλίου 2012 πλαστή σύμβαση εκχώρησης, πλαστογραφώντας την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας και στη συνέχεια έκανε χρήση του εγγράφου αυτού επιδεικνύοντάς το στο Δήμο Ρόδου ώστε να εισπράξει το ποσό των 138.323,23 ευρώ, πράγμα το οποίο πέτυχε. Επιπλέον προσκόμισαν και έκαναν χρήση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την έγκληση αυτή ενώ κατέθεσαν ομοίως σε ένορκες καταθέσεις τους. Όλα τα ανωτέρω ήταν καθόλα ψευδή αφού η σύμβαση εκχώρησης ήταν πραγματική, όπως και οι επ’ αυτής υπογραφές και ουδεμία πλαστογραφία είχε τελέσει ο εγκαλών.
Της αντιδικίας έχει επιληφθεί και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου που αποφάσισε να μην απαγγείλει στον Ροδίτη επιχειρηματία, κατηγορία, για τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό στοιχείο βλάπτοντας τρίτο, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία που υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Κατόπιν διενέργειας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης προέκυψε ότι η υπογραφή στην σύμβαση εκχώρησης απαίτησης στην θέση της εκχωρήτριας είναι όμοια με αυτήν του εκπροσώπου της εταιρείας και περαιτέρω προέκυψε ότι δεν συνδέεται με τον κατηγορούμενο και ότι δεν την έχει θέσει εκείνος.
Φέρεται εξάλλου να προέκυψε ότι η εγκαλούσα εταιρεία του οφείλει αμοιβές για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και ότι νόμιμα και εν γνώσει της εταιρείας είχε εισπράξει τις ανωτέρω αμοιβές.
Ο κατηγορούμενος μάλιστα εγχείρησε επιστολή της εταιρείας με την οποία αναγνωρίζεται ότι του όφειλε 273.502,52 ευρώ και είχε δεσμευτεί να του αποστείλει ειδικό πληρεξούσιο για την είσπραξη τους από τον Δήμο Ρόδου. Μάλιστα η εταιρεία όφειλε χρήματα σε τράπεζα και με τον τρόπο αυτό, της εκχώρησης της απαίτησης της εξασφάλιζε ότι δεν θα κατάσχοντο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου