Τοπικές Ειδήσεις

Οι καρκινοπαθείς μπορούν να κάνουν ξανά χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο – Kαταλυτική παρέμβαση Xατζημάρκου

Μετά από περίπου 1,5 μήνα ταλαιπωρίας οι ασθενείς μπορούν να επαναπρογραμματίζουν τα ραντεβού για τις χημειοθεραπείες τους, ήδη από προχθές Τρίτη, μετά την πίστωση των 500.000 ευρώ για την προμήθεια σκευασμάτων μόλις την περασμένη Δευτέρα, και λίγο πριν την έναρξη προγραμματισμένων κινητοποιήσεων των μελών του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.
Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου ήταν καταλυτική για την πίστωση των χρημάτων, καθώς μόλις ενημερώθηκε λεπτομερώς από την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρία Κρητικού για την εμπλοκή, άσκησε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω καθυστέρηση στην πίστωση των χρημάτων και ταλαιπωρία των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών.
«Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου ήταν καταλυτική για να επισπευσθούν οι διαδικασίες πίστωσης των χρημάτων στο Νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των φαρμάκων για να μπορέσουν οι ασθενείς να συνεχίσουν τις θεραπείες τους. Ηδη από την Τρίτη, μετά την πίστωση των χρημάτων την Δευτέρα, ειδοποιούνται οι ασθενείς ότι μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού για τις χημειοθεραπείες τους, πολλές από τις οποίες έχουν καθυστερήσει σημαντικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γ. Χατζημάρκο για το ειλικρινές ενδιαφέρον του και για την στήριξή του σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Ειλικρινά είχαμε φτάσει σε σημείο απελπισίας και είχαμε προγραμματίσει δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ως Σύλλογος και ως ογκολογικοί ασθενείς, ευτυχώς όμως η αποτελεσματικότητα του κ. Χατζημάρκου απέτρεψε την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών», δήλωσε στη “δ” η κ. Μαρία Κρητικού.
Να σημειωθεί ότι το Ογκολογικό Τμήμα εξυπηρετεί 700 και πλέον ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ανά 20ήμερο, πλην εκείνων που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες και υποβάλλονται στον τακτικό τους έλεγχο αλλά και των νέων ασθενών που σχεδόν σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται.
Παρ’ ότι θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα για να προγραμματιστούν εκ νέου οι χημειοθεραπείες των ασθενών που επί 1,5 μήνα είχαν διακοπεί, ο διευθυντής του Τμήματος Ογκολόγος Δρ. Δ. Ματθαίος και οι νοσηλεύτριες, υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η “δημοκρατική”, το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου με έναν ογκολόγο και δύο νοσοκόμες εξυπηρετεί 3.000 ογκολογικές συνεδρίες τον χρόνο (50 ασθενείς την ημέρα [!] Δευτέρα με Παρασκευή) ενώ την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Μεταξά το οποίο εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ελλάδα, καλύπτει 8.000 ογκολογικές συνεδρίες το έτος με 18 γιατρούς!
Τον μεγάλο όγκο καρκινοπαθών στη Ρόδο, εξυπηρετεί ο διευθυντής του Τμήματος Δρ. Δημήτρης Ματθαίος και δύο νοσηλεύτριες, γι’ αυτό και σύμφωνα με την κ. Μαρία Κρητικού είναι απαραίτητο να ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με πρωτεύον αυτή την περίοδο το θέμα της προμήθειας των φαρμάκων, για να μπορούν οι ασθενείς να συνεχίσουν τις θεραπείες τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου