Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έπαυσε υφ’ όρων η δίωξη εις βάρος του Αλβανό M. T. του N. 55 ετών για παράνομη οπλοφορία ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία της μαστροπείας κατ’ επάγγελμα κηρύχθηκε αθώος με τον συγκατηγορούμενο ομοεθνή του V. M. του A. 34 ετών, σε εφαρμογή σχετικής διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου είχε επιβάλει στον 55χρονο ποινή φυλάκισης 6 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, όπως και στον ομοεθνή του O. E. του E. 26 ετών, που δεν άσκησε έφεση και ποινή φυλάκισης 18 μηνών για μαστροπεία στον V. M. του A. 34 ετών.
Την 9η Ιουνίου 2015 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι ένας 34χρονος Βούλγαρος, κάτοικος Ναυπάκτου, κατά το χρονικό διάστημα από 31/05/2015 έως 01/06/2015 κρατήθηκε παρά τη θέλησή του, με την απειλή όπλου, σε δωμάτιο ημιυπογείου διαμερίσματος, σε συγκρότημα κατοικιών στο Φαληράκι, από 4 αλλοδαπούς.
Ο Βούλγαρος ισχυρίστηκε ότι, ήλθε στη Ρόδο προκειμένου να αναζητήσει την 30χρονη γυναίκα του, κάτοικο Φαληρακίου, διότι είχε υπόνοιες ότι αυτή εκρατείτο παρά τη θέλησή της από άγνωστα σε αυτόν άτομα, τα οποία την ανάγκαζαν να εκδίδεται έναντι αμοιβής.
Όπως ισχυρίστηκε, την 31η Μαΐου 2015 φθάνοντας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμενε η σύζυγός του, τέσσερις αλλοδαποί τον δέσμευσαν, τον οδήγησαν σε ένα ημιυπόγειο και αφού τον έδεσαν σε μια καρέκλα ένας εξ΄αυτών τον χτύπησε με τα χέρια και με ένα πιστόλι, τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει και στην συνέχεια τον άφησαν στο σημείο μέχρι και την επόμενη ημέρα.
Περί ώρα 15.30 της 1ης Ιουνίου 2015 τον επιβίβασαν σ’ ένα αυτοκίνητο, τον οδήγησαν στο λιμάνι και αφού εξέδωσαν εισιτήριο στο όνομά του, τον επιβίβασαν στο πλοίο της ακτοπλοϊκής γραμμής Ρόδου – Πειραιά.
Μαζί του επιβιβάστηκαν και δύο από τους αλλοδαπούς που τον έδεσαν, οι οποίοι τον συνόδευσαν μέχρι τον Πειραιά, όπου, αφού αποβιβάστηκαν, κατάφερε να διαφύγει.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, εντόπισαν την εν λόγω οικία και την έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση.
Διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο όροφο διέμεναν δύο Βουλγάρες, η σύζυγος του θύματος και μια 29χρονη εξαδέλφή της, ο δεύτερος κατηγορούμενος και μια 21χρονη Αθηναία.
Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου 2015 διενεργήθηκαν έρευνες στα δωμάτια των ανωτέρω καθώς και στην οικία του πρώτου κατηγορουμένου.
Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του πρώτου ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, ένα πλαστικό πιστόλι, στην οικία του δεύτερου ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών και συνολικό μήκος 23 εκατοστών και σε τσάντα της 21χρονης μια συσκευασία οκτώ προφυλακτικών.
Στην οικία, όπου διέμενε η πρώτη Βουλγάρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο προφυλακτικά.
Η δεύτερη Βουλγάρα παρέδωσε επίσης άλλα τρία προφυλακτικά τα οποία είχε στην κατοχή της.
Η σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι πράγματι ο σύζυγός της την επισκέφθηκε στην Ρόδο, τον οποίο μάλιστα η ίδια παρέλαβε από το λιμάνι μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο και έναν φίλο του, όμως του εξήγησε ότι δεν ήθελε να είναι μαζί.
Την επομένη ημέρα μαζί με τον πρώτο και έναν 47χρονο Αλβανό μετέβησαν στο λιμάνι, του αγόρασε εισιτήριο για τον Πειραιά και έφυγε.
Επίσης ανέφερε ότι εργάζεται σε κατάστημα μπαρ και επειδή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, σε συνεννόηση με το αφεντικό του καταστήματος, εκδίδεται με την θέλησή της επ’ αμοιβή, την οποία μοιράζεται με το αφεντικό της.
Το ίδιο επιβεβαίωσε και η εξαδέλφη της, η οποία εργάζεται επίσης στο κατάστημα χωρίς όμως να εκδίδεται.
Επίσης ανέφερε ότι συνήθως το ποσό της αμοιβής της είναι ογδόντα ευρώ από τα οποία τα μισά εισέπραττε το αφεντικό.
Επειτα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικός, υποδυόμενος τον πελάτη, μετέβη στο ανωτέρω κατάστημα, όπου βρήκε μια 19χρονη Ρουμάνα, με την οποία συμφώνησαν να συνευρεθούν ερωτικά, έναντι του χρηματικού ποσού των ενενήντα ευρώ.
Ο αστυνομικός παρέδωσε το χρηματικό ποσό στον προσωρινά υπεύθυνο τρίτο κατηγορούμενο και στην συνέχεια η Ρουμάνα τον οδήγησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον πρώτο όροφο και όταν ξεκίνησε να αφαιρεί τα ρούχα της, ο αστυνομικός της γνωστοποίησε την ιδιότητά του και μαζί με άλλους αστυνομικούς τους συνέλαβαν.
Πίσω από τον καναπέ του διαμορφωμένου χώρου του πρώτου ορόφου βρέθηκαν τέσσερα προφυλακτικά τα οποία έκρυψε η Ρουμάνα μόλις εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί. Επίσης, κατασχέθηκε το προσημειωμένο ποσό καθώς και επιπλέον ενενήντα ευρώ, που ήταν εντός της ταμειακής μηχανής και ένα μπλε τετράδιο, το οποίο έφερε ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα πελατών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ