Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το debate, το ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές

Συνέντευξη Κ. Σκανδαλίδη

Για το debate

«Το μόνο καλό ήταν ότι βγήκε ο χαρακτήρας και το ήθος των ανθρώπων ποΥ ήταν εκεί. Νομίζω ότι όλοι είδαν τις σκηνές απείρου κάλλους των καταγγελιών του κ. Καμμένου, το ύφος του κ. ΜεΪμαράκη, την αδυναμία του κ. Τσίπρα να απαντήσει και είδαν και μια σοβαρή παρουσία, που ήταν μια καλή παρουσία, της Φώφης Γεννηματά, η οποία βγήκε έξω από αυτό το κάδρο και είπε μια άποψη. Είχε μια ευαίσθητη στάση απέναντι στα προβλήματα.

Όλοι οι θλιβεροί κύκλοι (θέλουν) να πέσουν πάνω στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Όταν όλοι είναι χειρότεροι από το ΠΑΣΟΚ! Κι αυτό το πράγμα, δεν το αποδέχεται ένας άνθρωπος που τρώει συνέχεια χτυπήματα για την παράταξή του. Όλοι σήμερα , κάνουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι την υπερασπίζονται κι άλλοι τη λοιδορούν, αλλά την κάνουν. Και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει πληρώσει τα πάντα, που χάραξε αυτή την πολιτική που ήταν μονόδρομος για τη χώρα. Κι έχασε ό,τι έχασε.

Τώρα, πάει να μας πει και ο κ. Καμμένος ότι όλοι οι κλέφτες του κόσμου είναι στο ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να το αποδεχτεί αυτό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;»

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις κάλπες

«Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει. Θα κάνουμε το παν, πρώτον: να διατυπώσουμε την πλατφόρμα ενός κοινού προγράμματος, με βάση το οποίο θα προσέλθουμε σε μια συζήτηση, αν γίνει αυτή η συζήτηση, που φαντάζομαι ότι θα γίνει, διότι η ψήφος του λαού, θα το υποχρεώσει να γίνει και εν συνεχεία να γίνει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων. Αυτός που θα έρθει πρώτο κόμμα, να πάρει την ευθύνη του κι αυτός που θα έρθει δεύτερο κόμμα, να πάρει επίσης την ευθύνη του. Αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα μείνει έξω από την κυβέρνηση, αν έρθει δεύτερος, για να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του, καθώς η υπογραφή του είναι ανεξίτηλη, είναι γελασμένος, διότι έχουν φάει πολλούς τα μνημόνια, θα φάνε και τον κ. Τσίπρα. Η ουσία είναι αυτή. Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να πούμε τι θα κάνουμε.»

Για τη θέση του Β. Μεϊμαράκη περί «μεγάλου συνασπισμού»

«Σωστό είναι αυτό. Και νομίζω ότι, από αυτή την άποψη, η θέση του είναι σωστή. Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πάρα πολύ σοβαρά. Πρώτον, πώς θα ενισχυθούν π.χ. στην οικονομία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεύτερον, οι τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις: στη φορολογία, στο ασφαλιστικό και στα θέματα που έχουν σχέση με τη Δημόσια Διοίκηση. Τρίτο – και το πιο σημαντικό: η ριζική αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης που ξεκινάει από την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, στο θεσμό διαφάνειας και τον εκλογικό νόμο. Θα τεθεί το θέμα του εκλογικού νόμου, την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, ως προαπαιτούμενο. Το ΠΑΣΟΚ επανασυσπειρώνεται. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και αυτό θα γίνει. Δεν χωράνε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, με τη λογική ότι δεν χωράνε κι αυτοί που πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ, για μια θέση εξουσίας και θα γυρίσουνε επειδή δεν θα είναι π.χ. στα ψηφοδέλτια του Τσίπρα.»

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ