Απολογισμός έργου από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Βασ. Ξεπαπαδάκη

Σε απολογισμό έργου προέβη χθες σε συνέντευξή τύπου η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη
Η κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο ΕΣΠΑ και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση έργων.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε και στην απόρριψη της πρότασης που υπεβλήθη από το Δήμο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών.
«Δεν εγκρίθηκε η πρόταση μας για την υλοποίηση έργων με στόχο την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. Επιλέχθηκαν έργα σε άλλα νησιά. Δεν παραδίδουμε όμως τα όπλα. Θα υποβάλουμε ξανά πρόταση στο πρόγραμμα Life», δήλωσε η κ. Ξεπαπαδάκη.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε στην έγκριση της πρότασης για τη δημιουργία εκθετηρίου ζωής και ιστορίας στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.
«Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές προετοιμασίες από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου», δήλωσε η κ. Ξεπεπαδάκη.

Εγκρίθηκε, όπως δήλωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και η πρόταση για την συμμετοχή του Δήμου Ρόδου στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης.
«Σήμερα ξεκίνησε η διανομή των φρούτων που εστάλησαν στη Ρόδο από τη Νάουσα. Θα διανεμηθούν επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος, τρόφιμα, ενδύματα, παιδικά είδη και είδη καθαρισμού. Αυτό είναι ένα κομμάτι από όλα όσα πρέπει να παρέχονται από το Δήμο Ρόδου στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αναζητήθηκαν χρηματοδοτήσεις ώστε να ολοκληρωθούν, όπως τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη, οι μελέτες για την οριοθέτηση ρεμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αφάντου, Ιαλυσού και Πεταλούδων.
«Τώρα θα πρέπει να τελειώσουν οι μελέτες, να συμπληρωθούν οι σχετικοί φάκελοι και να υποβληθούν στο ΣΕΣ για να προχωρήσει η κατασκευή έργων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Είμαστε επίσης στο τελικό στάδιο για να υποβάλουμε προτάσεις στο πρόγραμμα life για την άρδευση. Θα δοθεί έμφαση με παρεμβάσεις στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου», τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη.
Όπως τόνισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος υπάρχει βούληση για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης πυρκαγιών στο λόφο της Φιλερήμου και σε άλλα σημεία του νησιού.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg-Med θα υποβάλουμε πρόταση για τις ΑΠΕ και την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τη Μεσαιωνική Πόλη», δήλωσε η κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που γίνεται για την υποβολή προτάσεων στο νέο ΕΣΠΑ .
«Έχει συγκροτηθεί ομάδα μελετητών με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καττάκο για την υποβολή προτάσεων στο νέο πρόγραμμα. Θέλουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη.
Απολογισμό έκανε η κ. Ξεπαπαδάκη και για τα προγράμματα που υλοποιούνται από την ΑΝΔΩ.
«Πριν λίγες ημέρες υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα διατεθούν 220.000 ευρώ στην ΑΝΔΩ για να παρέχει στήριξη σε νησιωτικούς ΟΤΑ», τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη.
«Στο στάδιο της συμβασιοποίησης είναι 16 έργα που θα υλοποιηθούν με πόρους του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η απορρόφηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ικανοποιητική», τόνισε η κ. Ξεπαδάκη.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε και σε έργα που θα υλοποιηθούν για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταταστάσεων.
«Θα υπογραφούν συμβάσεις και για την υλοποίηση έργων στην Κάλυμνο από πρόγραμμα leader αλιείας. Είναι σημαντική η προσφορά της ΑΝΔΩ», τόνισε η κ. Ξεπαπαδάκη.

Τις προσπάθειες στελεχών της ΑΝΔΩ όπως δήλωσε η Ξεπαπαδάκη εξήραν στελέχη του υπουργείου Εργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης ανέργων.
«Αν και η ΑΝΔΩ ήταν μεταξύ των τελευταίων φορέων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τερμάτισε πρώτη. Για όλα αυτά χρειάζεται συντονισμός επικοινωνία και σκληρή δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου και το προσωπικό της ΑΝΔΩ. Χωρίς την επιμονή και τον αγώνα τους δεν θα προχωρούσαμε τόσο. Αποτελεί παράδειγμα η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια. Ζητώ από τους δημότες να μας έχουν εμπιστοσύνη και να γίνουν το στήριγμα μας. Δεν είμαστε πολιτικά πρόσωπα αλλά δημόσιοι λειτουργοί που προσπαθούν για το καλύτερο», τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη η κ. Ξεπαπαδάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ