Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κω που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΡΟΝ», γεγονός ενδεικτικό για την ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και στα Δωδεκάνησα.

Το μεταναστευτικό, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κω που μετρά τις πληγές της από τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ως αποκλειστικά υπεύθυνους της κατάστασης τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίοι με την απραξία τους όχι μόνο δεν εμπόδισαν αλλά επέτρεψαν να πολλαπλασιαστούν οι δουλέμποροι και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα οι μεταναστευτικές ροές να παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.

Χαρακτηριστικό της επικίνδυνης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, είναι όπως είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. «Όταν ακόμα και ο ερασιτέχνης ψαράς χρησιμοποιεί GPS για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο ίδιος και πού βρίσκονται τα σύνορα, πώς είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας; Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσίπρας, απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην ακατανόητη στάση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία είπε πως οι κάτοικοι των νησιών πλούτισαν από τους μετανάστες!

Ο Δ. Κρεμαστινός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάσχεσης των δουλεμπορικών πλοίων και πρότεινε την εκτέλεση δρομολογίων από την Κω προς την Αθήνα ανά 12 ώρες για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πρωτεύουσα και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα υπενθύμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σειρά προτάσεων και μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών, όπως πάταξη των δουλεμπόρων μέσω της Interpol, η διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων, η εκτέλεση δρομολογίων για την μεταφορά των προσφύγων και η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρησή τους από την Ελλάδα, μέσω των Σκοπίων. Παρά τις υποσχέσεις πάντως που έλαβε ο κ. Κρεμαστινός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε απολύτως τίποτα με συνέπεια τα νησιά να βιώνουν σήμερα τραγικές καταστάσεις.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ