Μετά την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων του Δεκεμβρίου του 2019 με την οποία κρίθηκε αθώος χωρίς αμφιβολίες ο πρώην διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου, που κατηγορήθηκε αδίκως, για υπεξαγωγή εγγράφων από υπάλληλο, που του είναι προσιτά και του τα εμπιστεύτηκαν λόγω της υπηρεσίας του, εκ της οποίας σκόπευε να προσπορίσει σε άλλους αθέμιτο όφελος και να βλάψει το Ελληνικό Δημόσιο με ποσό άνω των 150.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και για απάτη τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με ζημία άνω των 150.000 ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, χθες ξεκίνησε η εξέταση 4 πειθαρχικών αγωγών εις βάρος του από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου Δωδεκανήσου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη.
Ο υπάλληλος όπως έχει εκτεθεί στο κακουργιοδικείο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για την απαξίωση συνολικά του Κτηματολογίου της Ρόδου, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να το εντάξει στο Εθνικό Κτηματολόγιο και με τον τρόπο αυτό να κινήσει διαδικασία για την δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος με ονομαστικά ευρετήρια των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου εν συνεχεία να προχωρεί άμεσα στην κατάσχεση ακινήτων οφειλετών.
Η τριετής «ταλαιπωρία» του δημοσίου λειτουργού, παρά την αθώωσή του, παρατείνεται ενώ εκκρεμεί η εξέταση κι άλλων ποινικών υποθέσεων.
Με απόφαση που εξέδωσε την 20η Ιουνίου 2017 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, τέθηκε σε αργία, μέχρι εκδικάσεως των σε βάρος του 4 πειθαρχικών αγωγών.
Ο ελεγχόμενος υπάλληλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του κ. Βασίλη Καβουριού, εξέθεσε εκ νέου χθες τις απόψεις του και τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ