Τοπικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η μίσθωση απορριμματοφόρων και πληρωμάτων για την αποκομιδή στις 10 δημοτικές ενότητες της Ρόδου

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες σε δια περιφοράς συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου εγκρίθηκε η ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού και μισθώσεων απορριμματοφόρων στις 10 δημοτικές ενότητες του νησιού.
Προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», η συγκεκριμένη λύση προτάθηκε αρμοδίως ως η μόνη ενδεδειγμένη για την υλοποίηση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την διενέργεια νέου διεθνούς διαγωνισμού.
Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά στο βόρειο και νότιο τμήμα της Ρόδου με ξεχωριστή διαδικασία όπως ξέχωρη θα είναι και η διαδικασία για την ανάθεση του έργου του πρασίνου.
Πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση των μισθώσεων απορριμματοφόρων με πλήρωμα στις Δημοτικές Ενότητες Δ.Ε. Ρόδου, Δ.Ε. Ιαλυσού, Δ.Ε. Καλλιθέας, Δ.Ε. Αφάντου, Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Δ.Ε. Πεταλούδων, Δ.Ε. Καμείρου, Δ.Ε. Αταβύρου, Δ.Ε. Λινδίων, Δ.Ε. Νότιας Ρόδου για χρονικό διάστημα 92 ημερολογιακών ημερών.
Ενέκρινε ακόμη την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων στις Δημοτικές Ενότητες Δ.Ε. Ρόδου, Δ.Ε. Ιαλυσού, Δ.Ε. Καλλιθέας, Δ.Ε. Αφάντου, Δ.Ε. Αρχαγγέλου, Δ.Ε. Πεταλούδων, Δ.Ε. Καμείρου, Δ.Ε. Αταβύρου, Δ.Ε. Λινδίων, Δ.Ε. Νότιας Ρόδου για χρονικό διάστημα έως 85 εργάσιμων ημερών (6ήμερη εργασία την εβδομάδα) πλην Κυριακών και αργιών.
Οι αναλυτικές προϋποθέσεις και όροι των αναθέσεων θα περιγράφονται κατά την κείμενη νομοθεσία στις τεχνικές εκθέσεις της υπηρεσίας.
Οι συμβάσεις θα ανατεθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 με τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του Π/Υ 2021.
Οπως αναφέρεται στην εισήγηση κατόπιν και της λήξης της πολυετούς σύμβασης διαχείρισης αποβλήτων και λαμβάνοντας υπόψη την κατάρτιση νέου διαγωνισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, τις τροποποιήσεις του Ν. 4412/2016 από το Ν. 4782/2021 που επιβάλλουν αναπροσαρμογές στην κατάρτιση των νέων συμβατικών τευχών και τους χρόνους που εκτιμώνται κατ ’αρχήν για την ολοκλήρωσή του, κρίνεται επιτακτική η ανάθεση υπηρεσιών για την υποστήριξη της καθαριότητας και την στοιχειώδη εκτέλεσή της.
Τονίζεται ακόμη ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων δεν είναι ομοειδείς με αυτές της αποκομιδής των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α’ 85/11-4-2012) όπως ισχύουν, οι διακριτές πιστώσεις ανά Δημοτική Ενότητα των Καλλικρατικών Δήμων μπορούν να εκτελούνται αυτοτελώς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου