Ειδήσεις

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο αερολιμένα Ρόδου για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομείων

Τα αεροδρόμια και γενικότερα το αεροπορικό έργο, είναι δημόσιο αγαθό κοινής ωφέλειας και μέσο ανάπτυξης και όχι αυτοσκοπός κέρδους. Ειδικά τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, δημιουργήθηκαν εξαρχής και λειτουργούν με ειδικούς σκοπούς, κοινωνικούς και εθνικούς, σε μια ειδική κατάσταση που διαμορφώνει η μοναδική στην Ευρώπη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, με νησιωτικές – ορεινές περιοχές, οι οποίες προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 101 Συντάγματος).

Οι εργαζόμενοι στον Τοπικό Σύλλογο Εργαζομένων Αεροναυτιλίας στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου “Διαγόρας”, θεωρούν ότι οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, κάθε μορφής αεροπορικού έργου στη νησιωτική περιφέρεια της χώρας, δεν θα έχει να προσφέρει επί της ουσίας κανένα θετικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, αντίθετα θα έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία του νησιού και κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στο σύνολο των νησιών μας κυρίως των μικρότερων, άμεσα ή έμμεσα.

Το αεροδρόμιο της Ρόδου παρουσιάζει κάθε χρόνο κέρδη εκατομμυρίων ευρώ τα οποία συνεισφέρουν τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό και στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας μας, όσο και στη στήριξη και λειτουργία των μικρών νησιωτικών περιφερειακών αεροδρομίων που εκ των πραγμάτων δεν είναι κερδοφόρα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι καλύτερη οργάνωση, με νέο τρόπο λειτουργίας πάντα κάτω από την κρατική αρχή και περισσότερα κονδύλια – αρκεί μέρος από τα κέρδη του – σε στοχευμένες ανάγκες και προτεραιότητες με σκοπό την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη του. Το αεροδρόμιο της Ρόδου μπορεί και έχει την δυνατότητα να προσφέρει πολλά στην αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης αρκεί και το ίδιο το κράτος να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και να αυξήσει την απόδοση του με καινοτόμες και σωστές επεμβάσεις-παρεμβάσεις στην λειτουργία και την διοίκηση του.
Με εντολή Διοικητικού Συμβουλίου


Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου