Αναδείχθηκε τελικά ανάδοχος για την (υπ)εκμίσθωση του μονώροφου κτίσματος, που βρίσκεται στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο κέντρο της πόλεως Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δ», πραγματοποιήθηκε από την ΔΕΡΜ Α.Ε. χτες το πρωί, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός (δημοπρασία) στον οποίο έλαβαν μέρος 19 συμμετέχοντες -(εκ των οποίων τα 13 ήταν φυσικά πρόσωπα και οι 6 εταιρείες –όλοι ντόπιων συμφερόντων). Στην διαδικασία προσήλθαν οι 18 από τους 19 ενδιαφερόμενους και τελικός πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία με την επωνυμία «Εστίαση Καλλιθέας και ΣΙΑ Ε.Ε.» με τελικό μίσθωμα 4.850 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά την διαδικασία στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιώργος Κακούλης υπήρξε έντονο ενδιαφέρον –αν και το κτίσμα είναι πολύ μικρό:
«Οι συμμετοχές ήταν όλες νόμιμες και τυπικά εντάξει, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στον διαγωνισμό, τρεις μέρες μετά τον έλεγχο και την αποδοχή των δικαιολογητικών», όπως δήλωσε.
Το μονώροφο κτίσμα, βρίσκεται στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο κέντρο της πόλεως Ρόδου, συνολικού εμβαδού 33,70 τ.μ., καθαρού εμβαδού εσωτερικής ωφέλιμης επιφάνειας 26,20 τ.μ. Το ύψος του κτίσματος είναι 4,40 μ. και ο όγκος του 139,85 κ.μ.
Ο χώρος προορίζεται μόνον για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) και διαθέτει κοινόχρηστο χώρο. Επειδή βρίσκεται στην ζώνη της Μεσαιωνικής Πόλης, ελέγχεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.
Η διακήρυξη για τους 48 χώρους δημόσιας υγιεινής
Ο κ. Κακούλης αναφέρθηκε ακόμη στους 48 χώρους δημόσιας υγιεινής σε όλο το νησί της Ρόδου, για τους οποίους υπεγράφη πριν λίγες ημέρες, η σχετική σύμβαση. «Ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες επισκευής και συντήρησης και να αναβαθμίσει τους νέους χώρους τους οποίους ανέλαβε. Θυμίζω, ότι ο ιδιώτης είναι ο ίδιος (η εταιρεία «Αγία Γαλήνη Α.Ε.») που είχε αναλάβει τους 28 χώρους δημόσιας υγιεινής σε διάφορα σημεία του νησιού της Ρόδου. Έτσι, η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη σε καίριες περιοχές όπως η Λίνδος, τ’ Αφάντου, τα Κολύμπια, η Ιαλυσός κ.λπ.», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τους όρους, η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται δεκαπενταετής, αρχής γενομένης από την κατάρτισή της, για κάθε χώρο υγιεινής ξεχωριστά. Οι χώροι υγιεινής θα παραδοθούν στον μισθωτή ευθύς με την κατάρτιση της σχετικής μισθωτικής σύμβασης.
Ως χρήση των χώρων ορίζεται αποκλειστικά αυτή της λειτουργίας τους ως χώρων δημόσιας υγιεινής.
Το ελάχιστο προσφερόμενο ετήσιο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από τρεις χιλιάδες ευρώ, πλέον α) ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) επί των κάθε είδους ακαθαρίστων εσόδων από τη λειτουργία των χώρων, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων τριάντα έξι χιλιάδων Ευρώ και β) του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του αθροίσματος του ως άνω μισθώματος.
Ο μισθωτής δύναται να προβεί στην επισκευή, συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση των παραχωρούμενων χώρων, με δικά του αποκλειστικά έξοδα και δαπάνες.

Τα υπόλοιπα έργα
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. ανέφερε ακόμη ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να προχωρήσουν οι διακηρύξεις για το «Όασις», το «Έλαφος», «Ελαφίνα» και το εστιατόριο «Ελαφάκι» που θα γίνουν μέσω διαγωνισμών.
«Η ΔΕΡΜ Α.Ε. ολοκλήρωσε την εργολοβία για μια σειρά από παρεμβάσεις στις “Πηγές Καλλιθέας” ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των WC του μνημείου. Ήδη, η αρχαιολογία μας απέστειλε την σχετική έγκριση και μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, το μνημείο θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους τουρίστες. Επιπλέον, κάνουμε μια σειρά από παρεμβάσεις στην Κοιλάδα Πεταλούδων για την αναβάθμιση των δικτύων των τηλεπικοινωνιών και την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών πινάκων στα καταστήματα της περιοχής. Επόμενο βήμα θα είναι η αξιοποίηση των δύο οικίσκων στο φράγμα της Απολακκιάς, όπου έχει βγει ανάδοχος και γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να ολοκληρωθούν σύντομα», όπως ανέφερε ο κ. Κακούλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ