Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για το «ΘΕΡΜΑΙ» και φυσικά, μετά την πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, για μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό πάρκο.
Χθες πάντως, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας σε καθαρισμό του χώρου στο «ΘΕΡΜΑΙ» μετά από την αφαίρεση όλων των κινητών αντικειμένων από τον πρώην μισθωτή, ενώ ακούστηκε ότι ο Δήμος Ρόδου θα αναλάβει και τη φύλαξη του χώρου –χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως δήλωσε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» κ. Στράτος Καρίκης: «Εμείς σε κάθε περίπτωση, είμαστε σύμφωνοι, αρκεί να προχωρήσει η σχετική πρόταση και να μην φτάσουμε σε ερημοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και να φτάσει στην κατάσταση που ήταν προ του 2007, που αποτελούσε ένα απαράδεκτο σημείο για την πόλη μας. Αυτά έπρεπε να είχαν ήδη προβλεφθεί για να μη φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα. Το να πάμε σε μια άλλη χρήση, εκτιμώ πως θα χρειαστεί πολύ χρόνο κι ελεπίζω να είναι εφικτή. Εμείς ως παράταξη, υποστηρίζουμε την πρόταση του δημάρχου –αν και εκτιμώ ότι είναι λανθασμένη η διαδικασία».
Ωστόσο, ο κ. Καρίκης κράτησε τις επιφυλάξεις του λόγω των ανοιχτών πολεοδομικών θεμάτων που ενδεχομένως να υπάρχουν στον χώρο του ΘΕΡΜΑΙ γι αυτό και υπογράμμισε: «Πρέπει να λυθούν τα όποια προβλήματα των αυθαιρέτων υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα αναδείξουμε το πάρκο, το οποίο μπορεί να στεγάσει πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία κ.λπ. και οι όποιες δράσεις να στεγαστούν εκεί».
Κατηγόρησε πάντως τον κ. Χατζηδιάκο, ο οποίος δεν ενημέρωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας έγκαιρα, τόσο για τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν όσο και για τις προθέσεις του, που οδήγησαν στο απονεννοημένο. «Ελπιζουμε να μην μείνει έτσι επί μήνες ή και χρόνια. Ο Δήμος Ρόδου οφείλει να διατηρήσει καθαρό τον χώρο και να κινήσει άμεσα τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται για την αξιοποίησή του», είπε ο κ. Καρίκης.
Από την πλευρά του, ερωτηθείς ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης δήλωσε: «Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμία προειδοποίηση και φυσικά χωρίς εισήγηση. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι ‘μέλλει γενέσθαι’. Ο δήμαρχος ανέπτυξε μια σειρά σκέψεις και ιδέες, αλλά είναι εκ του….προχείρου. Ο Δήμος Ρόδου έχει τόσους χώρους που μπορεί να αξιοποιήσει. Η Ρόδος έχει ανάγκη από πολλά πράγματα και κυρίως από παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Δε νομίζω ότι πάσχει από πολιτιστικά στοιχεία η πόλη. Χωρίς να είμαι αντίθετος με την αξιοποίηση του πάρκου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως δεν μπορούν να γίνονται κουβέντες στο… πόδι ή στη βάση μιας παρεΐστικης κουβέντας. Πρέπει να υπάρχουν δεδομένα στο τραπέζι».
Αναφέρθηκε ακόμη στα ανοιχτά πολεοδομικά θέματα που υπάρχουν, ότι το πάρκο διέπεται από συγκεκριμένους πολεοδομικούς όρους και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις εκ του προχείρου ειδικά για την χρήση του. «Χρειάζεται μια εμπεριστατωμένη εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, να εξετάσουμε τις ανάγκες της πόλης, την βούληση των κατοίκων και μετά να αποφασίσουμε. Δεν μπορούμε να πετάμε… προτάσεις χωρίς περιεχόμενο».

Ο Φώτης Χατζηδιάκος
Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στην τοποθέτησή του είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να αναθέσει την διαχείριση του «ΘΕΡΜΑΙ» στην ΔΕΡΜ Α.Ε. στηρίζοντας την απόφαση της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. για την έξωση που έγινε.
Και σε πρόσφατες δηλώσεις του πάντως, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι η κατάσχεση όσων αντικειμένων αφαιρέθηκαν, θα γίνει κανονικά και επέμεινε στην αρχικά εκπεφρασμένη πρόταση του, το «ΘΕΡΜΑΙ» να γίνει Πολιτιστικό Πάρκο στο κέντρο της πόλης, μέσω διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ