Ρεπορτάζ

Προγραμματική σύμβαση Δήμου Ρόδου – Λιμενικού Ταμείου για αναπλάσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου που αφορά στην εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη νέα μαρίνα Ρόδου» προχώρησε το δ.σ. στην πρόσφατη συνεδρίασή του.
Αναλυτικότερα, στην εισήγησή της, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νουσας τα έργα Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νοτιας Δωδ/σου, κα Μαρίκα Δεληγιάννη, υπογράμμισε ότι: «Η παρούσα μελέτη του Δήμου αφορά σε έργα υποδομής και ανάπλασης του οδικού δικτύου και των δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων της περιοχής Κόβα Δήμου Ρόδου, με στόχο ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον. Η Μελέτη «τμήμα παραλιακού πεζοδρομίου – ποδηλατοδρόμου από το Λιμάνι Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα – οδικός κόμβος και χώρος στάθμευσης στην περιοχή Σφαγεία» προτείνει λύσεις και αναπτύσσει δομές που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής όπως: Ενοποιεί την περιοχή παρέμβασης με το παράκτιο μέτωπο της Ρόδου και με τις υφιστάμενες υπερτοπικές υποδομές -λιμάνια, μαρίνα, μεσαιωνική πόλη, νέα πόλη, δημιουργώντας ένα περιμετρικό πεζόδρομο – ποδηλατοδρόμο, τους απαραιτήτους οδικούς κόμβους, καθώς και χώρους στάθμευσης. Η περιοχή παρέμβασης της παρούσας μελέτης αφορά το μέτωπο της πόλης μας που εκτείνεται από την είσοδο του εμπορικού λιμένα Ακαντιάς έως την σημερινή κεντρική είσοδο της Νέας Μαρίνας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 12
Για την υλοποίηση του έργου πρέπει να συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου. Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι ο ορθός προγραμματισμός, η υλοποίηση της μελέτης, η εκτέλεση και επίβλεψη του έργου: ‘ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΚΑΝΤΙΑΣ ΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΡΟΔΟΥ’.
Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους αρμοδιότητας Δήμου Ρόδου και τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης που είναι αρμοδιότητα του ΛΤΝΔ.
Για το λόγο αυτό η συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων κρίνεται απαραίτητη.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 του Ε.Π. ‘Νότιο Αιγαίο» 2014 -2020’ με το ποσό των 2.000.000,00 €, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης ΣΒΑΑ Δήμου Ρόδου.
Οι σχετικές πιστώσεις για την πληρωμή των δαπανών θα μεταβιβάζονται αρμοδίως από το ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ανάλογα με την πορεία εξέλιξης του συμβατικού αντικειμένου στον ανάδοχο. Ο Δήμος Ρόδου θα συμμετέχει στον Προϋπολογισμό του έργου με ποσό 1.038.400, 00 € που προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου, αν αυτό απαιτηθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου, με βάση την ισχύουσα Απόφαση Ένταξης στο Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014-2020. Το Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. δεν θα συμμετέχει στο Προϋπολογισμό του έργου».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενδεικτικά το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ
Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ
ΡΟΔΟΥ
Επιπλέον, το Λ.Τ. ενέκρινε το έργο: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΠΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ, ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ, ΤΗΣ ‘ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΡΟΔΟΥ’, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 74.000,00€ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 24%
Σύμφωνα με την εισήγηση της κας Δεληγιάννη:
Το Λ.Τ. διαθέτει ένα σύγχρονο – τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργικό Σύστημα Ασφαλείας για τις λιμενικές εγκαταστάσεις δικαιοδοσίας του (λιμένες ΑΚΑΝΤΙΑΣ, ΑΓΓΕΛΩΝ και ΚΟΛΩΝΑΣ). Με το παρόν έργο, το Λ.Τ. στοχεύει στη διατήρηση του υφιστάμενου συστήματος ασφαλείας σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο μέσω της τεχνικής υποστήριξης και της προληπτικής συντήρησης του.
Γι αυτό και προβλέπεται η ανάθεση παροχής υπηρεσιών για την Τεχνική Υποστήριξη του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Ρόδου, για λογαριασμό του Λ.Τ. Με τον όρο Τεχνική Υποστήριξη νοούνται τόσο οι υπηρεσίες προληπτικής και επιδιορθωτικής συντήρησης, όσο και υπηρεσίες διαχείρισης του εν λόγω συστήματος.
Το σύστημα ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αποτελείται από τα παρακάτω υποσυστήματα:
-Το Σύστημα CCTV
-Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control)
-Το Σύστημα Ανίχνευσης Παγιδευμένου Οχήματος
-Τους Οικίσκους Ασφαλείας
-Τον Εξοπλισμό Εξυπηρέτησης Επιβατών
-Τις Υποδομές
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 74.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 59.677,42 ΦΠΑ : € 17.322,58) και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. ΚΑΕ 30-6264.003».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου