ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις της Γερμανίας για Τραμπ: Τεράστιο σοκ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βερολίνο

Η Γερ­μα­νίδα υπουρ­γός Άμυνας Ούρ­σουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι εξε­λί­ξεις στις αμε­ρι­κα­νι­κές εκλογές ήταν ένα «τερά­στιο σοκ».

Μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτικό σταθμό ARD η φον ντερ Λάιεν επε­σή­μανε: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ γνω­ρί­ζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουά­σινγ­κτον, κατά του κατε­στη­μέ­νου».

Ο Νόρ­μπερτ Ρέτγκεν των Χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τών (CDU), του κόμ­μα­τος της Γερ­μα­νί­δας καγκε­λα­ρίου Άγγελα Μέρκελ, επε­σή­μανε ότι «η φρα­σε­ο­λο­γία και ο τρόπος συμπε­ρι­φο­ράς του Τραμπ είναι μια παρά­λογη παρα­κα­τα­θήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να απο­τι­νά­ξει (…) Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλά­βουμε έτσι όπως μας έχει παρου­σια­στεί». Ο ίδιος επι­σή­μανε ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρό­ε­δρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεω­πο­λι­τική κατά­σταση.

Ο Μπερντ Ρίξιν­γκερ, επι­κε­φα­λής του κόμ­μα­τος Die Linke, εκτί­μησε ότι ο Τραμπ «δεν θα μπο­ρέ­σει να προ­σφέ­ρει τίποτε στους ανθρώ­πους στους οποίους έχει υπο­σχε­θεί ό,τι ήταν δυνατό (…) Θα κινηθεί προς μια απο­λυ­ταρ­χική κοι­νω­νία».

Τέλος ο Τσεμ Εζντε­μίρ των Πρά­σι­νων δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ σημα­το­δο­τεί «μια διά­σπαση με την μέχρι τώρα παρά­δοση, ότι η Δύση υπο­στη­ρί­ζει τις φιλε­λεύ­θε­ρες αξίες».

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.