Σουηδοί ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Λέσβο. Όχι φυσικά για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των προσφύγων, όπως εκατοντάδες εθελοντές από χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στο νησί για να συνδράμουν τους ντόπιους, αλλά για να προειδοποιήσουν τους πρόσφυγες που φτάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος να μην τολμήσουν να πατήσουν στη Σουηδία.

Πρόκειται για μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», που στις εκλογές του 2014 εξέλεξε 49 βουλευτές στο σουηδικό κοινοβούλιο.

Σε ένα κείμενο – μνημείο απανθρωπιάς, που τιτλοφορείται «όχι χρήματα, δουλειές και σπίτια», προειδοποιούν τους πρόσφυγες για τις συνθήκες που πρέπει να περιμένουν αν επιχειρήσουν να κατευθυνθούν προς τη Σουηδία. «Η Σουηδία προς το παρόν βοηθάει αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τον τρόμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο σκηνές και κρεβάτια σε καταυλισμούς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ίσως έχετε ακούσει θετικά σχόλια για τη χώρα μας και τον σουηδικό λαό. Ότι είμαστε φιλικοί, γενναιόδωροι και εργατικοί. Αυτό ίσως ισχύει, αλλά η κοινωνία μας καταρρέει.

Ο πλούτος μας έχει χαθεί. Πρέπει να δανειζόμαστε χρήματα για να παρέχουμε εκπαίδευση και στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη στους πολίτες μας. Λόγω δεκαετιών μαζικής μετανάστευσης η μέχρι πρότινος ασφαλής χώρα μας δεν είναι ασφαλής πια. Έχουμε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό επιθέσεων με πυροβολισμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες σε δημόσιους χώρους δεν αποτελούν πια έκπληξη. Παράλληλα έχουμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό βιασμών στον κόσμο.

Η Σουηδία προς το παρόν βοηθάει αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τον τρόμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο σκηνές και κρεβάτια σε καταυλισμούς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα σας.

Η Σουηδία είναι μια σύγχρονη δυτική χώρα. Εδώ οι γυναίκες και οι άντρες είναι ίσοι. Οι καταναγκαστικοί γάμοι και η πολυγαμία δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν ανεκτές. Η θανάτωση ζώων με τη μέθοδο χαλάλ, η νικάμπ και η μπούργκα δεν πρόκειται ποτέ να επιτραπούν στη Σουηδία.»

topontiki.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ