Ειδήσεις

Αίρεται το μέτρο για υποχρεωτικό τεστ σε όσους ταξιδεύουν από την Ελλάδα στην Ιταλία

Στην άρση του μέτρου για υποχρεωτικό τεστ σε όσους φθάνουν στην Ιταλία από την Ελλάδα από σήμερα προχωρά η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Στη λίστα με τις χώρες για τις οποίες δεν ισχύει πλέον αυτό το μέτρο εντάσσονται επίσης η Κροατία και η Μάλτα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση στις 12 Αυγούστου αποφάσισε, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, ότι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά, γρήγορα τεστ, στους επιβάτες που φθάνουν από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Μάλτα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα:

  • «Το έντυπο υπεύθυνης δήλωσης που δικαιολογεί τη μετακίνηση σε περιπτώσεις εισόδου στην Ιταλία από το εξωτερικό (πρέπει να παραδοθεί στον μεταφορέα – π.χ. αεροπορική εταιρεία, υπεύθυνο πλοίου – όταν κάποιος δεν εισέρχεται στην Ιταλία με ίδια μέσα), είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας.
  • Συνιστάται να συμβουλεύονται οι ενδιαφερόμενοι τις ιστοσελίδες των Διπλωματικών Αρχών της Ιταλίας στις χώρες διέλευσης ή την ιστοσελίδα Viaggiare Sicuri για να εξακριβώνεται τυχόν παρουσία περιοριστικών μέτρων ή προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση ή μη της διέλευσης.
  • Για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς και τα μέτρα που υιοθετούν οι Ελληνικές Αρχές, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία ορισμένων γιατρών αναφοράς που μιλάνε ιταλικά.
  • Σε συνέχεια των πολυάριθμων αιτημάτων που απευθύνονται στην Πρεσβεία της Ιταλίας, σχετικά με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον τρόπο εισόδου στην Ιταλία μετά την Απόφαση της 12ης Αυγούστου, θα θέλαμε να τονίσουμε πως δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε άμεση απάντηση σε ερωτήματα που απαντώνται μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας ή μέσω των συχνών ερωτήσεων. Για πληροφορίες σχετικές με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Προξενικού τμήματος της Πρεσβείας της Ιταλίας, παρακαλούμε να απευθύνετε τα αιτήματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση cancelleria.atene@esteri.it·να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τον αριθμό ανάγκης μόνο σε περιπτώσεις άμεσης και επιτακτικής ανάγκης (σοβαρά ατυχήματα, φυλάκιση, κλπ.).
  • Συνιστάται σε όσους θα ταξιδέψουν στην Ιταλία να κατεβάσουν την εφαρμογή “Immuni”, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προειδοποιήσει τους χρήστες για τυχόν έκθεση σε κίνδυνο, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικοί».

Πηγή  tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου