Ειδήσεις

Συνέδριο στη Ρόδο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Το δίκαιο και η  προστασία του περιβάλλοντος» είναι το θέμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στο διάστημα από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου, από την Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων.
Οι εργασίες του συνεδρίου   τις οποίες θα παρακολουθήσουν 400 άτομα θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Grand Hotel.
Δεν αποκλείεται την  έναρξη των εργασιών του συνεδρίου να κηρύξει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.  Στο συνέδριο θα εξετάσουμε το θέμα από νομικής απόψεως.  Από τις πυρκαγιές δεν προκαλούνται βλάβες στο περιβάλλον; Δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους αυτό», αναρωτήθηκε χθες  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου συζήτησε θέματα που αφορούν  τη διεξαγωγή του συνεδρίου με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φηλήμωνα Ζαννετίδη.
«Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας για την καλύτερη διοργάνωση του συνεδρίου», δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τη μεταφορά των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου.
«Είμαστε σε αναμονή  εξελίξεων. Δεν  μπορούμε να προβούμε τώρα σε ανακοινώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σαρρής.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  δήλωσε πως θα στηρίξει τις όποιες ενέργειες γίνουν από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για την επιτευξή του συγκεκριμένου στόχου.
Το θέμα αυτό τέθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ Αθανασίου,  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.
«Ο κ Χαράλαμπος Αθανασίου με ενημέρωσε πως κλιμάκιο της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» θα έρθει σε λίγες ημέρες στη Ρόδο. Το πιο σημαντικό είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την μεταφορά των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Μάνος Κόνσολας.  ( Σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση του  βουλευτή της ΝΔ  με τον υπουργό Δικαιοσύνης στη σελ. 6).
Σημειώνεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της μεταφοράς των υπηρεσιών της δικαιοσύνης κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου ο κ. Αθανασίου είχε προτείνει να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Εφετείου στο παλαιό νοσοκομείο και στους χώρους που θα μείνουν ελεύθεροι να  στεγαστεί και το κέντρο παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας.
Η πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσε  τότε αντιδράσεις στις τάξεις των στελεχών του υπουργείου Υγείας που  δήλωσαν πως για τη λειτουργία του αστικού κέντρου πρωτοβάθμιας φροντίδας θα χρειαστούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι.
Τελικά ανατέθηκε  στα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας  να εξετάσουν την  πρόταση  για τη στέγαση των υπηρεσιών της δικαιοσύνης και του κέντρου πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους χώρους του παλιού νοσοκομείου, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου