Ειδήσεις

N. Φαρμακίδης: “Το έργο της γέφυρας μπορεί να εκτελεστεί, αν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες”

Το ενδεχόμενο ακύρωσης της εργολαβικής σύμβασης που υπέγραψε στις 10 Μαΐου ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κρεμαστής, εξετάζει σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική» η νέα περιφερειακή αρχή. Όπως αναγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, το ΠΕΧΩ με της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με έγγραφό του προς την Περιφέρεια καθιστά σαφές ότι το έργο δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί και  να υλοποιηθεί καθώς δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ούτε εγκεκριμένη μελέτη οριοθέτησης του ποταμού που καθορίζει τα έργα εντός του ρέματος.

Μιλώντας στον SKY σήμερα ο προϊστάμενος του ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου Νίκος Φαρμακίδης, επισήμανε ότι το έργο θα μπορεί να εκτελεστεί αν γίνουν οι απαραίτητες μελέτες που υπολείπονται τονίζοντας ότι υπάρχει χρόνος να γίνουν σωστά οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο. Από την άλλη πλευρά κύκλοι της προηγούμενης περιφερειακής αρχής αποδίδουν σκοπιμότητες στον κ. Φαρμακίδη επισημαίνοντας ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπάρχει και περιλαμβάνεται στη συνολική μελέτη του έργου που έχει εγκριθεί ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο μαζί με τη σύμβαση.

Ο κ. Φαρμακίδης, πάντως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τις εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο σε ποτάμια του νησιού προκειμένου να απομακρυνθούν μπάζα, λέγοντας ότι γίνονται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς μελέτες γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

ipaper.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου