Ειδήσεις

Καμπανάκι ΣΕΤΕ: Η εκλογολογία “παγώνει” τον τουρισμό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΣΕΤΕ προειδοποιώντας ότι η εκλογολογία βλάπτει τον τουρισμό.

‘Παρά τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση αναμονής η οποία αποδίδεται στην διαρκή εκλογολογία, στη κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος.

Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας), όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεασθούν αρνητικά όχι μόνο οι επενδύσεις, αλλά και οι κρατήσεις για το 2015.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ κάνει αποτίμηση του πρώτου εννεαμήνου της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος θα είναι μία χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό. Συγκεκριμένα εκτιμά ότι θα ξεπερασθεί ο στόχος των 19,5 εκατ. τουριστών χωρίς την κρουαζιέρα.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου εμφανίζονται αυξημένες κατά 14,3%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,65 εκατ. επισκέπτες επιπλέον. Η Αθήνα είχε στο εννιάμηνο 2,127 εκατ. επιβάτες, με άνοδο 28,3%. Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση ήταν 12%. Τα αεροδρόμια με το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων ήταν η Καλαμάτα (με αύξηση στο εννιάμηνο στο 67,2%), η Μύκονος με 37,9% και η Σαντορίνη με 26,1%.

newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου