Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Πολλά τα άλυτα εργασιακά προβλήματα των εποχικά εργαζομένων

Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης έτσι ώστε να μην απειληθεί η επιβίωσή τους.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι της Ρόδου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βασιζόμενος σε σχετική επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και Κρήτης σημειώνει πως είναι κρίσιμο να αντιμετωπισθούν από τα αρμόδια Υπουργεία τα ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με την μη εμφάνιση των ενσήμων των εργαζομένων που τελούσαν σε αναστολή προκειμένου να μπορούν να δικαιούνται τις παροχές του Ι.Κ.Α, να υπάρξει μέριμνα όσον αφορά τον αριθμό των ενσήμων για να μπορέσουν να λάβουν επίδομα ανεργίας και να θεωρηθεί νεκρή η περσινή χρονιά ώστε να εξασφαλιστεί η επιδότηση ανεργίας για φέτος σε όλους τους εποχικά απασχολούμενους.

Όπως, τέλος, σημειώνει ο βουλευτής στην Αναφορά του η επίλυση των ανοιχτών εργασιακών ζητημάτων των εποχικών υπαλλήλων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άμεση επιβίωσή τους, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μην βιώσουν τον κίνδυνο της ανασφάλειας εκατοντάδες εποχικοί και οι οικογένειές τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου