Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθείας». Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Αθώος με ομόφωνη κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθείας».

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν είχε τελέσει το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μιχ. Καρχιμάκης είχε καταθέσει το 2006 στη Βουλή μία ερώτηση για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στην οποία φέρεται να περιλαμβάνονταν στοιχεία από απόρρητο έγγραφο.

Εισαγγελέας: «Δεν αποδεικνύεται»

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποία υποστήριξε πως στοιχειοθετείτο η νομοτυπική μορφή του αδικήματος. «Ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί την κατηγορία απολογούμενος, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος λειτούργησε «θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», ενώ τόνισε πως ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση χωρίς να τίθεται ζήτημα απορρήτου. Στο πλευρό του βρέθηκε ο επίσης πρώην υπουργός, Μιχάλης Ρέππας, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ανάμεσα σε άλλα, επεσήμανε ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος, επειδή όπως είπε, τον φοβόντουσαν.

πηγή news247.gr

Αντωνία Ξυνού

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ