Ρεπορτάζ

Ο δήμαρχος Ρόδου κάλεσε τους υποψήφιους να πάρουν θέση για τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ

Σε εκκρεμότητα θα παραμείνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η συζήτηση για τη συνταγματικότητα ή μη του Δημοτικού Φόρου καθώς η εξέταση της υπόθεσης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναβλήθηκε, όπως προανήγγειλε την Τετάρτη η «δημοκρατική».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ζήτησε από τους υποψηφίους στις εκλογές για τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, να πάρουν θέση.

«Είχε προσδιοριστεί για αύριο η συνεδρίαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου. Εκεί θα κρίνονταν η τύχη του. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και μετέβη στην Αθήνα ο νομικός μας εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου για το θέμα αυτό», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως η συνεδρίαση στο ΣτΕ δεν αναβλήθηκε με ευθύνη του Δήμου Ρόδου.

«Ανεβλήθη η συνεδρίαση όχι με δική μας ευθύνη. Η εισηγήτρια δεν είχε μελετήσει το σύνολο των φακέλων της υπόθεσης. Το ζήτημα εκτιμάται πως θα εξεταστεί ξανά στο τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει πως ένα θέμα, πολύ σημαντικό για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα εξακολουθήσει να είναι σε εκκρεμότητα», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς και ζήτησε από τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν θέση στο θέμα αυτό.

«Θα παρακαλέσω τους υποψηφίους για το Δήμο Ρόδου να πάρουν θέση για το Δημοτικό Φόρο. Η απώλεια των πόρων που έχουμε από το δημοτικό φόρο σημαίνει πως θα χαθεί το 25% των τακτικών εσόδων μας», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως παρά τις διαστάσεις που προσέλαβε το θέμα, τα έσοδα του Δήμου Ρόδου από το ΔΗΦΟΔΩ πάνε καλά.

«Τα έσοδα που έχουμε από το ΔΗΦΟΔΩ στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι ίδια με αυτά του πρώτου τριμήνου του έτους 2013. Υπάρχει σταθερότητα και αυτό είναι σημαντικό για μας», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο έργο κατασκευής του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο με αφορμή την συνάντηση που είχε με στελέχη της ΔΕΗ. Τόνισε πως δεν αποκλείεται η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του εργοστασίου να εκδοθεί σήμερα, Παρασκευή, 9 Μαΐου.

«Κατατέθηκε ο φάκελος χθες για την έκδοση της οικοδομικής αδείας στην Πολεοδομία. Έδωσα εντολή στα αρμόδια στελέχη να εξετάσουν το θέμα κατά προτεραιότητα. Ευελπιστώ αύριο να εκδοθεί η οικοδομή άδεια και να μην υπάρξει ούτε μια ημέρα καθυστέρηση. Με διαβεβαίωσαν πως θα ξεκινήσουν άμεσα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος Ρόδου μίλησε στους δημοσιογράφους και για την επέτειο της 8ης Μαΐου που γιορτάσθηκε με εκδηλώσεις στη Ρόδο και τη Σύμη.
«Σήμερα 8 Μαΐου τιμάμε ουσιαστικά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μια μεγάλη ημέρα για όλη την Ευρώπη. Σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, είναι αργία. Καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε εάν είχε επικρατήσει ο φασισμός. Είναι επίσης η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και της Μεσογειακής Αναιμίας. Για το λόγο αυτό διοργανώθηκαν εκδηλώσεις στην πλατεία Δημαρχείου. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές που θέλησαν να αναδείξουν τον εθελοντισμό. Τους εύχομαι να είναι δυνατοί για να επιτελούν το έργο τους με ανιδιοτέλεια. Αυτό μας δίνει ελπίδα για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Το Δήμο Ρόδου στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σύμη εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου