Ρεπορτάζ

Με μεγάλες πληρότητες και αυξημένη ζήτηση ξεκίνησε η κρουαζιέρα και στη Ρόδο!

Με τις καλύτερες συστάσεις και ενθαρρυντικά δεδομένα, ξεκίνησε η κρουαζιέρα για την Ρόδο.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και παρά τις δυσμενείς εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις πολυ-επίπεδες συνέπειες, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η κατάσταση παραμένει ‘δυναμική’ ως προς τις πληρότητες που ξεκίνησαν (προς το 70%) ενώ υπάρχουν πολλές προοπτικές βελτίωσης τόσο σε κρατήσεις όσο –κυρίως- σε αύξηση στις πληρότητες για πάνω από το 80%.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting, σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (και ειδικά για τη Ρόδο) κ. Ιωάννης Μπρας, ‘μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την άνοδο της κρουαζιέρας το 2022 καθώς αποτελεί χρονιά σταθεροποίησης’.
«Είναι γεγονός πως η τουριστική σεζόν άνοιξε και για την κρουαζιέρα. Βεβαίως, βρισκόμαστε εν μέσω δύσκολων συγκυριών για ολόκληρο τον πλανήτη αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το 2022. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι πληρότητες έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά (60 – 70% για τους πρώτους μήνες) που είναι κάτι πολύ θετικό. Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν και τα νέα πρωτόκολλα για το πώς θα διεξάγονται φέτος τα ταξίδια. Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, κάνει μια πολύ συστηματική δουλειά (μαζί με τις τοπικές αρχές, τον Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ.λπ.) σε σχέση με την επικαιροποίηση των δεδομένων. Από τον επόμενο μήνα αναμένεται αύξηση στις προσεγγίσεις και τα μηνύματα, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό ισχύει τόσο για την Ρόδο όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα», όπως είπε.
Σημειώνεται πως στις 26 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο διεθνές συνέδριο και η έκθεση κρουαζιέρας ‘Seatrade Cruise Global’ όπου η Ρόδος θα συμμετέχει ενεργά.
«Πλέον μπορούμε να πούμε ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας, έρχεται να συμβάλει ξανά, δυναμικά στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της οικονομίας, στην Ρόδο. Οι κρατήσεις πάντως, κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο για την εποχή. Σημειώθηκαν κάποιες αυξομειώσεις μέχρι τώρα αλλά βαίνουν καλώς –όλα σε σχέση με το 2019. Νομίζω ότι το 2022 θα είναι πλέον η χρονιά– σταθμός για τον κλάδο. Επίσης, έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τις εταιρείες κρουαζιέρας, με στόχο, αφενός την επιμήκυνση της σεζόν, αφετέρου να καταφέρουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην σχέση του επιβάτη – επισκέπτη, με την τοπική επιχειρηματικότητα. Κι αυτός είναι ο βασικός στόχος που έχει θέσει όχι μόνον το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης».
Εν κατακλείδι, η Ρόδος είναι έτοιμη για να υποδεχτεί τα κρουαζιερόπλοια φέτος με ειδικό προγραμματισμό, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τις εκδρομές, την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με κρούσματα κορωνοϊού κ.λπ: «Η διετία 2020 – 2021, απέδωσε καρπούς. Τώρα πια υπάρχει εμπειρία και περιμένουμε τους ξένους επισκέπτες. Αυτό που περιμένουμε είναι να αυξηθούν οι πληρότητες μέσα στα κρουαζιερόπλοια σε προ-κορωνοϊού εποχές, που ήταν γύρω στο 95%. Θα είναι λίγο δύσκολο για φέτος, αλλά εφόσον φτάσουμε κοντά στο 80%, πάμε καλά αφού δείχνει ότι ξεκίνησε πιο δυναμικά από όσο περιμέναμε….», κατέληξε ο κ. Μπρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου