Τοπικές Ειδήσεις

Μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Ρόδου για την κατάληψη του δημοτικού ακινήτου των «Σφαγείων»

Μηνυτήρια αναφορά για τη λήψη άμεσων ενεργειών αποκατάστασης της νομιμότητας επί ποινικά κολάσιμων πράξεων που διαπράττονται επί του δημοτικού ακινήτου των παλαιών Σφαγείων, υπέβαλε χθες, ενώπιον του ΑΤ Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Οπως προανήγγειλε η «δημοκρατική», η δημοτική αρχή ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για την άμεση και οριστική σφράγιση της παντελώς παράνομης και χαρακτηρισμένης ως «άτυπης» δομής φιλοξενίας μεταναστών στα πρώην «Σφαγεία».
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν επικοινωνίας με όλους του συναρμόδιους φορείς κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση «δεν πάει άλλο» και κίνησε πλέον την διαδικασία για την επέμβαση της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση των καταληψιών από τον χώρο.


Στην μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Μηνυτήρια Αναφορά-Άμεσες ενέργειες αποκατάστασης νομιμότητας επί ποινικά κολάσιμων πράξεων που διαπράττονται επί δημοτικού ακινήτου (παλαιά Σφαγεία)
Όπως γνωρίζετε, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας όχι μόνο παραμένει ανεπίλυτο το θέμα της επιβαλλόμενης άμεσης άρσης, της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί, στο επί της οδού Αυστραλίας της πόλεως Ρόδου (είσοδος εμπορικού λιμένα Ακαντιάς), δημοτικό ακίνητο (πρώην υπηρεσίας Δημοτικών Σφαγείων) όπου, υπό άθλιες και ανεξέλεγκτες συνθήκες, συνεχίζουν να σωρεύονται και να διαβιώνουν πλήθος από καταληψίες/άτομα, αμφίβολης νομίμου παραμονής τους στην χώρα μας, επιπλέον τις τελευταίες ημέρες η Κοινωνία της Ρόδου, έντρομη παρακολουθεί με εστία το Δημοτικό Ακίνητο, επαναληπτικά να διαδραματίζονται πλήθος έκνομων και ποινικά κολάσιμων ενεργειών που απειλούν ευθέως την δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Επειδή τα παραπάνω γεγονότα τείνουν να λάβουν πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δυστυχώς οφείλονται στο γεγονός ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αναστέλλοντας ακατανόητα την άμεση απομάκρυνσή των προσώπων που καταφεύγουν στο παραπάνω ακίνητο, δεν τα οδηγεί και δεν τα κατευθύνει άμεσα ως οφείλει στους προβλεπόμενους κατά περίπτωση χώρους και δομές, δημιουργώντας έτσι κατά αδικαιολόγητη ανοχή τις παραπάνω τραγικές καταστάσεις.
Επειδή τα άγνωστα αυτά άτομα αυθαίρετα διαταράσσουν την οικιακή ειρήνη στο εν λόγω δημοτικό ακίνητο, εισερχόμενα και παραμένοντας εντός αυτού, αρνούμενα να εξέλθουν.
Επειδή, όπως διαπιστώθηκε εντός του ακινήτου φυλάσσονται αντικείμενα, φέροντα την έννοια του όπλου, χρησιμοποιούμενα μάλιστα εναντίον κατοίκων της Ρόδου και των πέριξ περιοχών. Επιπλέον υπάρχουν έντονες φημολογίες ότι πέραν των όπλων, πιθανώς αποκρύπτονται απαγορευμένες ουσίες.
Επειδή επιπλέον υπό τις ζοφερές συνθήκες, λόγω Covid-19 που βρίσκεται ολόκληρο το νησί και η κοινωνία της Ρόδου, η υπό συνθήκες απίστευτου συνωστισμού και παντελούς έλλειψης συνθηκών δημόσιας υγιεινής, τελείως αρμοδίως ανεξέλεγκτη και εκτός προβλεπόμενων δομών, συνεχιζόμενη παραπάνω κατάσταση, συνιστά κυριολεκτικά «υγειονομική βόμβα» για τη δημόσια υγεία στο νησί και ανέλεγκτο διαρκή πιθανό πυρήνα εξάπλωσης του ιού, αφού τα άτομα αυτά κυκλοφορούν μέσα στην κοινωνία της Ρόδου.
Για τους παραπάνω λόγους και με την επιφύλαξη κάθε είδους λοιπών ενεργειών και αναφορών, έχοντος του παρόντος και ισχύ Μηνυτήριας Αναφοράς, λαμβάνοντας υπόψη ότι επί δημοτικού ακινήτου, τελούνται οι κολάσιμες πράξεις του άρθρου 01 του Α.Ν. 263/1968 κατά συνδυασμό με του άρθρου 01 παρ. 01 του Ν.Δ. 31/1968, ως και του άρθρου 334 Π.Κ., ως και του Ν. 1539/38 πλέον όλων των λοιπών αποκαλυπτόμενων και από τα Μ.Μ.Ε. έκνομων αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικά κολάσιμων πράξεων επί κοινών επικίνδυνων αδικημάτων.

Ζητείται
Να επιληφθείτε πάραυτα με αυτόφωρη διαδικασία για την ποινική δίωξη όλων των παρανόμως ως ανωτέρω ενεργούντων, προκειμένου για λόγους δημόσιας τάξης, ασφάλειας και υγείας να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας επί του παραπάνω δημοτικού ακινήτου, με συντονισμό επί των ενεργειών σας, ώστε μετά την εκκένωση να υπάρξει άμεση ασφάλιση των εισόδων του κτιρίου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο (Δ/νση Μεσ. Πόλης και Κτιρίων οδός Ιπποτών).
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Αντώνιος Β.
Καμπουράκης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Anonymous    10.04.2021 18:07

    Μπράβο Δήμαρχε σειρά εχουν οι Ρομα…. Αντε να καθαρίσει η Ρόδος

Σχολιασμός άρθρου