Ειδήσεις

“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, αλλά όχι να συμβιβαστούμε”

«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αρκετά καλά. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον όλων μας να επιτύχουμε μία συμφωνία έως τις 24 Απριλίου και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg από το Παρίσι.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση των συνομιλιών αυτών με εκείνες που εξελίσσονται με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία είναι οι πιστωτές της χώρας.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς: Το θέμα της διάσωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε ο Βαρουφάκης. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αναζητά μία λύση εκτός Ευρώπης σε κάτι που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.»

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία με τους εταίρους της, πληρώνοντας το πολιτικό κόστος, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε θετικά.

«Δεν θα είμαστε κατάλληλοι για το σκοπό εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε πολιτικό κόστος για να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Και κατέληξε λέγοντας, σε ελεύθερη απόδοση: «Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, αλλά όχι να συμβιβαστούμε». (We are prepared to make all sort of compromises, we are not prepared to be compromised).

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου