Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος συμμετέχει από σήμερα διαδικτυακά στην έκθεση του Βερολίνου

Για τη συμμετοχή της Ρόδου από σήμερα, στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ, η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς.
«Η Ρόδος συμμετέχει από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021 στην Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. Για πρώτη φορά, η Έκθεση ΙΤΒ πραγματοποιείται διαδικτυακά και η Ρόδος, όπως όφειλε, συμμετέχει κανονικά σε αυτή την καινούργια μορφή που έχουν πλέον οι τουριστικές εκθέσεις διότι θεωρούμε την γερμανική αγορά πάρα πολύ σημαντική. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η έκθεση ξεκινάει με ένα σαλόνι, στο οποίο παρουσιάζεται η Ρόδος, ως προορισμός και δίνουμε μια ιδιαίτερη έμφαση σ’ εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία οι γερμανοί θεωρούν πολύ σημαντικά. Σύμφωνα με την έρευνα που έχουμε πραγματοποιήσει ως Διεύθυνση Τουρισμού, ξέρουμε ότι οι γερμανοί θεωρούν τη Ρόδο κατά 55% έναν προορισμό, ο οποίος είναι ιστορικός και πολιτιστικός.
Οπότε το ένα σαλόνι μας, έχει να κάνει με την ιστορία της Ρόδου και με τα μνημεία της. Επίσης, θεωρούν ότι η Ρόδος είναι ένα ανεξερεύνητο νησί, οπότε δίνουμε έμφαση στις δραστηριότητες τις οποίες μπορούν να κάνουν στη φύση και οπωσδήποτε, ασχολούμαστε με την γαστρονομία και με αυτά με τα οποία, κάνουν τον προορισμό μας πολύ πιο θελκτικό όσον αφορά σ’ αυτό το κομμάτι. Η πρώτη η μέρα θα ξεκινήσει με ομιλίες του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κας Άντζελας Γκερέκου. Αυτές οι διαδικτυακές συναντήσεις θα περιλαμβάνουν ζωντανές συνομιλίες, μεταξύ πρακτόρων αλλά και εκπροσώπων του Τουρισμού της περιοχής ενώ θα υπάρχει και chatting.
Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε γερμανόφωνους ξεναγούς οι οποίοι θα υποβοηθήσουν το έργο μας. Έχουμε πέντε κάρτες συνομιλίας με τους ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τη Ρόδο. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προς εμένα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των media, που θα ήθελαν να συνεργαστούν με τη Ρόδο ενώ υπάρχουν και ραντεβού με τουρ οπερέιτορς και ανθρώπους του Τουρισμού ή παράγοντες που θέλουν να μιλήσουν για τους κανόνες ασφαλείας στην περιοχή μας».
Σημειώνεται ότι χτες, πραγματοποιήθηκε ένα δοκιμαστικό, το οποίο βοήθησε να γίνει μια πρώτη προσπάθεια για την πλοήγηση σε αυτή, της διαδικτυακής πλατφόρμας. Η συμμετοχή της Ρόδου ξεκινά, σήμερα, από τις 9 το πρωί και θα συνεχιστεί έως τις 5 το απόγευμα.
Σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή της Ρόδου σε άλλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (οι οποίες, επίσης πραγματοποιούνται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού) ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε:
«Η Ρόδος θα λάβει μέρος στις 26 του μηνός, στην έκθεση της Γαλλίας –σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνεργασία με το FUW εκτός από αυτή την δράση, θα κάνει μια σειρά από Webminars (διαδικτυακά σεμινάρια). Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ένα τέτοιο διαδικτυακό σεμινάριο, όπου θα μιλήσουμε για τη Ρόδο σαν προορισμό Sun and Sea (ήλιος και θάλασσα). Δηλαδή ένας προορισμός με αυτά τα στοιχεία. Επιπλέον, διοργανώνουμε ακόμη δύο διαδικτυακά σεμινάρια ένα εκ των οποίων θα έχει σχέση με την τέλεση των γάμων. Κάνουμε μια προετοιμασία για να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που δίνουμε στους επισκέπτες μας να κάνουν στη Ρόδο τον γάμο τους, και άλλα πράγματα τα οποία εμείς θεωρούμε πολύ σημαντικά να τα προωθήσουμε ως προορισμός».
Ερωτηθείς σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει αυτή την περίοδο, με δεδομένο ότι η Ρόδος μπήκε στο ‘κόκκινο’ λόγω του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε:
«Είναι γεγονός πως υπάρχει επιθυμία των τουριστών, να έρθουν για διακοπές. Έχουν κουραστεί όλοι από την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού. Εμείς, κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν σε καλύτερο βαθμό, τόσο τα ξενοδοχεία μας όσο και τις υποδομές μας ώστε να έχουν την ασφαλέστερη εικόνα για τους τουρίστες. Επίσης, η κίνηση η οποία έχει γίνει με το υγειονομικό διαβατήριο, είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι μας επιτρέπει να έχουμε κάποιους όρους που θα υποβοηθήσουν αυτό το έργο. Το γεγονός ότι σήμερα η Ρόδος έχει χαρακτηριστεί στο ‘κόκκινο’ δεν πρέπει να μας φοβίζει. Τουναντίον, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη περίοδος ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί είναι πολύ σημαντικό, να σταματήσουμε τώρα τις μικρές εστίες που εντοπίσαμε.
Θεωρώ αναγκαίο να είναι το νησί μας ‘καθαρό’ για να ανοίξει και το λιανεμπόριο και κυρίως, η εστίαση για το Πάσχα. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός χωρίς την εστίαση, ανοιχτή. Συνεπώς, λύνουμε τα όποια προβλήματα αυτή την περίοδο που θεωρείται ‘νεκρή’ για να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο βήμα. Φέτος, έχουμε την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς που δεν γνωρίζαμε τίποτε και παρ όλα αυτά, καταφέραμε να προσελκύσουμε στο νησί μας κόσμο μέχρι και το Νοέμβριο. Μην λάβετε υπόψη το ό,τι έκλεισε απότομα η περσινή μικρή σεζόν. Φέτος, διαθέτουμε και την τεχνογνωσία και την εμπειρία. Θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν, τηρουμένων των αναλογιών…» κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου