Στο πλαίσιο της 8ης Μάρτη, ημέρα μνήμης και τιμής των εργαζόμενων γυναικών που πριν από 161 χρόνια διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και στάθηκαν απέναντι στην τρομοκρατία αφεντικών και κράτους,  η ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ παρέδωσε στην γραμματεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ψήφισμα – καταγγελία για τις απολύσεις που συνεχίζει να υλοποιεί ο Όμιλος “Aldemar”. Στην αντιπροσωπεία που κατέθεσε το ψήφισμα, εκτός από μέλη της ΟΓΕ παραβρέθηκαν μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων καθώς και μέλη του επιχειρησιακού σωματείου του “Paradise Village”.

Σήμερα παλεύουμε κι αγωνιζόμαστε για δικαιώματα και κατακτήσεις αντίστοιχες των αναγκών μας και της εποχής μας, του 21 αιώνα.

Ακολουθεί το ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.

Καταδικάζουμε την ενέργεια του ομίλου “Aldemar” που συνεχίζει τις απολύσεις (τις οποίες ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα), αφήνοντας αυτή τη φορά κι άλλους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους χωρίς δουλειά. Και αυτό επειδή αποφάσισε να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, λόγω της ενεργού δράσης τους στο επιχειρησιακό σωματείο τους. Με τις απολύσεις αυτές ο όμιλος επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, άντρες και γυναίκες, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντί τους, αλλά και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει αναλώσιμες εργαζόμενες, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Οι εταιρείες αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, απολύοντας παλιούς εργαζόμενους για να πάρουν νέους πιο ευέλικτους και πιο φτηνούς, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Έχουν θράσος να τολμούν να απολύουν τους ίδιους εργαζόμενους που όλη τη σεζόν βγάζουν όλη τη δουλειά και βρίσκονται πίσω από το πολυδιαφημισμένο τουριστικό προϊόν που υποτίθεται ότι έχει φέρει την ανάπτυξη στο νησί. Τους ίδιους εργαζόμενους που δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, πολλές φορές απλήρωτοι ή χωρίς ρεπό.

Έχουν θράσος να τολμούν να απολύουν έγκυο γυναίκα, τη στιγμή που οι έγκυες καμαριέρες στα ξενοδοχεία του ομίλου δουλεύουν  κυριολεκτικά μέχρι να γεννήσουν μέσα στα χημικά και καθαρίζοντας τον ίδιο  αριθμό δωματίων μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στους απολυμένους εργαζόμενους, σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται  για τα αυτονόητα δικαιώματά  τους, που έχουν καταντήσει πολυτέλεια.

161 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που μας άνοιξαν.

Η 8η Μάρτη είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζομένων γυναικών του σήμερα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα ξενοδοχεία του ομίλου, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, αλλά και τις γυναίκες εργαζόμενες να συσπειρωθούν στην Ομάδα Γυναικών και να παλέψουμε σαν μια γροθιά.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα.

Χαμένος αγώνας είναι μόνο ο αγώνας που δε δίνεται!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ