Ειδήσεις

Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου: Εφαρμογή του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών

Η Δ/νση Δασών Δωδ/σου γνωστοποιεί την έναρξη εφαρμογής για τρίτη χρονιά, του ετήσιου προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών, στο πλαίσια εφαρμογής του «Ειδικού Προγράμματος» και των σχετικών Διαταγών της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο των λαθροϋλοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας.

Το προσωπικό της Δ/νσης Δασών Δωδ/σου εργάζεται σε πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όλες τις εργάσιμες ημέρες αλλά και τα Σάββατα – Κυριακές & τις εξαιρέσιμες, καθώς και πρόγραμμα περιπόλων καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με συνεχείς παρουσίες, αιφνιδιαστικούς συνεχείς ελέγχους στα σημεία τέλεσης των λαθροϋλοτομιών αλλά και διακίνησης των παράνομων προϊόντων.

Υπενθυμίζουμε ότι για τους παραβάτες λαθροϋλοτόμους και διακινητές δασικών προϊόντων εφαρμόζονται οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες κυρώσεις, που προβλέπουν αυστηρές ποινές αλλά και κατασχέσεις των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη υλοτομία, καθώς και των οχημάτων της παράνομης μεταφοράς.

Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι όσοι εκ των κατοίκων έχουν ανάγκη προμήθειας καυσοξύλων θέρμανσης, τους παρέχεται αυτή η δυνατότητα με διάφορους τρόπους, όπως από καμμένες εκτάσεις, ξερά και κατακείμενα δέντρα, δέντρα σε αγρούς κ.τ.λ., αρκεί να απευθύνονται στις κατά τόπους δασικές αρχές του Νομού και να μην ενεργούν αυτοβούλως. Επειδή πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα με τίτλο «Ελεύθερη η υλοτομία στα δάση του νησιού», εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους, ότι η υλοτομία γίνεται μόνο μετά τη λήψη σχετικής άδειας.
Στην προσπάθεια μας αυτή θα θέλαμε την αρωγή όλων γιατί η προστασία των Δασών αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων μας

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΑΣΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου