Ρεπορτάζ

Τρεις μηνύσεις εις βάρος εμπόρου έτοιμων ενδυμάτων από την Τουρκία για απάτες με «δανεικά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από έναν αλλοδαπό, κάτοικο της Ρόδου, ο οποίος έχει καταμηνυθεί μέχρι στιγμής από τρία άτομα για απάτη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες (πιθανολογείται αρμοδίως ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες από Ρόδο και Κω) ο αλλοδαπός φέρεται να πείθει τα υποψήφια θύματά του περί της φερεγγυότητάς του, εμφανιζόμενος ως έμπορος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που διεκπεραιώνει παραγγελίες σε ρούχα από την Τουρκία σε γνωστές εμπορικές εταιρείες και μάλιστα με μαζικό τρόπο.
Κατορθώνει, όπως καταγγέλλεται, να τους αποσπά σημαντικά ποσά ως άτοκα δάνεια και να μην επιστρέφει τα χρήματα.
Οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν συγκεκριμένα την 26η Νοεμβρίου 2020 μετά την υποβολή της πρώτης μηνύσεως εις βάρος του καταγγελλόμενου κατοίκου Αφάντου από έναν 59χρονο ο οποίος διατείνεται ότι του δάνεισε τμηματικά χωρίς τόκο, το χρηματικό ποσό των 27.200 ευρώ αφού πρώτα τον έπεισε για την φερεγγυότητά του.
Ενώ αναζητούσε την επιστροφή του ποσού ο καταγγελλόμενος φέρεται να τον ενημέρωσε ψευδώς σε μήνυμα στην εφαρμογή «viber», ότι κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 37.500 ευρώ.
Την 6η Δεκεμβρίου 2020 υποβλήθηκε και δεύτερη αναφορά εις βάρος του από έναν κάτοικο Αφάντου ο οποίος διατείνεται ότι με τις ίδιες ψευδείς βεβαιώσεις περί φερεγγυότητώς του κατόρθωσε να του αποσπάσει δήθεν ως δάνειο το ποσό των 7.500 ευρώ.
Χθες υποβλήθηκε και νέα μήνυση από έναν κάτοικο του Φαληρακίου ο οποίος ομοίως δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα του ίδιου ατόμου.
Ο μηνυόμενος φέρεται να τον έπεισε ότι μέσω συγγενικού του προσώπου θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να ταξιδεύουν στην Ρόδο Τούρκοι τουρίστες ενώ στην πορεία ότι εμπορεύεται ρούχα σε μεγάλες ποσότητες ζητώντας του χρήματα για να προβεί σε αγορές και ότι σταδιακά του απέσπασε με ψευδείς παραστάσεις περί φερεγγυότητας το ποσό των 8.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών φέρεται να έχει προκύψει ότι ο μηνυόμενος έχει δανειστεί χρήματα από πλείονα πρόσωπα στην Ρόδο και πολύ πιθανότατα και στην Κω όπου δραστηριοποιείται.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Εύη Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου