Ειδήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν κέρδισε από την επίσκεψη Erdogan

Κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή προετοιμασία άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίσκεψη του Tayyip Erdogan.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η οργάνωση κατά της διαφθοράς “Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς” αναρωτήθηκε αρχικά για το ποιος ήταν ο στόχος της επίσκεψης και ποιο ήταν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

«Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου Erdogan θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό στόχο, μια ποιοτική επανεκκίνηση  των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των διμερών συναντήσεων σε όλα τα επίπεδα. Αντί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει μονομερείς αξιώσεις της χώρας του ,πέρα και έξω από τις συνθήκες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμπλήρωσε με νόημα.

«Οι απαντήσεις που δόθηκαν από ολους μας  στον κύριο Erdogan ήταν  αυτονόητες. Αυτός ήταν ο στόχος της επίσκεψης;  Να του δώσουμε βήμα και μετά να διαπληκτιζόμαστε μπροστά στις κάμερες; Η ουσιαστική διπλωματία δε γίνεται σε δημόσια θέμα. Καθοριστικής σημασία  είναι η προετοιμασία τέτοιων συναντήσεων. Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν προχειρα προετοιμασμένη», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την περιοχή σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι παρόν και το μέλλον των μουσουλμάνων της Θράκης δεν είναι διμερές θέμα, αλλά είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας.

«Χάθηκε μία πολύτιμη ευκαιρία, να κάνουμε ένα θετικό βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η πατρίδα μας δεν κέρδισε από αυτή την επίσκεψη», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του , που είχε ως κεντρικό θέμα τους θεσμούς στην Ελλάδα, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε πως για  να ανακτήσει η Ελλάδα την θεσμική της επάρκεια πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν τους λόγους που φτάσαμε εδώ.

«Οι θεσμοί αποδυναμώνονται όταν χάνουν την επαφή τους με την κοινωνία. Οι θεσμοί πλήττονται όταν υπηρετούνται από τους λάθος ανθρώπους. Οι θεσμοί δεν ταυτίζονται με πρόσωπα και τραυματίζονται όταν οι εκάστοτε κυβερνώντες πάνε να τους φέρνουν στα μέτρα τους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο του κοινοβουλίου.

«Παρακολουθούμε το κοινοβούλιο να υποβαθμίζεται καθημερινά. Έχουμε καταθέσει δύο φορές πρόταση νόμου για τη ψήφου των ομογενών και ακόμα δεν έχει συζητηθεί, δεκαεφτά μήνες μετά.

Η ΝΔ έχει ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστική επιτροπή όταν η κυβέρνηση δεν έχει στηρίξει καμία από αυτές που εμείς έχουμε προτείνει για υποθέσεις που έχουν οσμή σκανδάλου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας θεωρούνται παρακολούθημα της κυβέρνησης.

Γιάννης Τρουπής-liberal.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου