Ειδήσεις

FedHATTA: Χάνουμε έσοδα γιατί δεν επιτρέπουμε την είσοδο τουριστών από μακρινές χώρες

Πολύτιμα έσοδα εξακολουθεί να χάνει ο ελληνικός τουρισμός υπέρ των ανταγωνιστών του, εξαιτίας του γεγονότος ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο ταξιδιωτών από μακρινές αγορές όπως η Λ. Αμερική, η Ινδία, η Ν. Αφρική κλπ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FedHATTA.

«Όμως, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις περί άρσης των περιορισμών κατά της πανδημίας και της χρήσης των διαθέσιμων εμβολίων από τους πολίτες, πλέον είναι απόλυτα εφικτό και απόλυτα αναγκαίο να αρθούν πλήρως και οι περιορισμοί για την είσοδο πολιτών από τις χώρες για τις οποίες υπάρχει αυτή τη στιγμή απαγόρευση, αφού για την είσοδο στη Ελλάδα απαιτούνται σε κάθε περίπτωση πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον Covid-19 ή PCR test ή rapid test, τα οποία προσκομίζουν οι ταξιδιώτες από τις χώρες προέλευσης από την αρχή της πανδημίας.

Το να μπορούν όλοι οι πολίτες της ΕΕ να επισκέπτονται χωρίς προβλήματα την Ελλάδα, όχι όμως πολίτες τρίτων χωρών, ακόμα κι αν αυτοί πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις εισόδου με τους Ευρωπαίους, είναι εν πολλοίς υποκριτικό και στερείται λογικής.

Πολύ περισσότερο δε, αφού οι κάτοικοι των ως άνω χωρών ταξιδεύουν ήδη σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά -για άγνωστο λόγο- όχι στη χώρα μας.» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία FedHATTA επισημαίνει την ανάγκη να αρθεί άμεσα οποιαδήποτε σχετική απαγόρευση που θέτει κριτήρια εθνικότητας και να εφαρμοστούν οριζόντιοι περιορισμοί για όλους με βάση αποκλειστικά και μόνο επιδημιολογικά κριτήρια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε:

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τη θέση της παγκοσμίως ως χώρα κύρους στον τομέα του τουρισμού, η οποία θα υποδέχεται με ασφάλεια όλους τους ταξιδιώτες-επισκέπτες της, από όπου κι αν προέρχονται, αρκεί να πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Στην τουριστική πολιτική της, δεν έχουν θέση οι σημερινοί υποκριτικοί αποκλεισμοί ταξιδιωτών, που βασίζονται σε κριτήρια αυθαίρετα και άσχετα με τις ανάγκες της πανδημίας.
Δεδομένου δε ότι ο τουρισμός λειτουργεί ετεροχρονισμένα, τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για το άμεσο και πλήρες άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας σε όλες τις αγορές, καθώς όλος ο κόσμος του τουρισμού απαιτεί το 2022 να λειτουργήσει επιτέλους με συνθήκες πραγματικής κανονικότητας».

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου