Και το όνομα αυτού “Rhodes”! Πρόκειται για ένα από τα 72 νέα αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 που προμηθεύτηκε η TUI στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, το οποίο φέρει το όνομα της Ρόδου.
Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Διαγόρας, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος προερχόμενο από την Στοκχόλμη με 189 επιβάτες. Νονά, η πρώτη κυρία της Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη-Χατζηδιάκου, σύζυγος του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Σύμφωνα με τα στελέχη της TUI για λόγους καλοτυχίας, επιλέγεται πάντα γυναίκα η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των πολιτών. Σε άλλες περιπτώσεις, επιλέγεται κάποια διακεκριμένη προσωπικότητα του κάθε τόπου. Η κα Καλομοίρη-Χατζηδιάκου περιέλουσε το αεροσκάφος με δύο καράφες νερό, ενώ υπέγραψε μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειακό διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της TUI, κ. Μιχάλη Μαυρόπουλο το πιστοποιητικό ονοματοδοσίας. (σημ. το όλο θέμα έχει φέρει στη δημοσιότητα η «δημοκρατική»).
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο διευθυντής του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Αγαπητός Ξάνθης, άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και βέβαια στελέχη του ομίλου της TUI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη τελετή ονοματοδοσίας νέου αεροσκάφους της TUI που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και τη δεύτερη παγκοσμίως μετά την Τενερίφη (η επόμενη θα γίνει στη Μάλαγα).
Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος υπογράμμισε ότι απεδείχθη για μία ακόμη φορά ότι ο όμιλος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Ρόδο. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Το νησί της Ρόδου χαρίζει το όνομά του σε ένα από τα 72 νέα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει ο όμιλος της TUI. Τα αεροπλάνα δεν είναι απλά μέσα μεταφοράς. Δημιουργούν γέφυρες μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών, προωθούν την οικονομία, φέρνουν διαφορετικές κουλτούρες κοντά. Σήμερα δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερους από 100 προορισμούς στον κόσμο και μεταφέρουμε περίπου 20 εκατ. ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης του ομίλου ανανεώνουμε το στόλο μας και δίνουμε στα νέα μας αεροσκάφη τα ονόματα προορισμών σε όλο τον κόσμο, όπου έχουμε παρουσία. Θα υπάρχουν ανάμεσά τους πολλοί ελληνικοί προορισμοί, πράγμα που αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς μας με την Ελλάδα, τη Ρόδο και κάθε άλλο προορισμό».
Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρόπουλος αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους της TUI δηλώνοντας ότι ο όμιλος θα έχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο σε κεντρικό επίπεδο και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε τοπικό για να επιτευχθούν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία της ονοματοδοσίας των νέων μας αεροσκαφών από τη Ρόδο, έναν προορισμό στον οποίο δραστηριοποιούμαστε εδώ και 40 χρόνια. Δουλέψαμε εντατικά για να εδραιώσουμε το νησί ως ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες σε αυτό το ταξίδι της επιτυχίας. Λάβετε υπόψη ότι η Ρόδος κατέχει την τέταρτη θέση προτίμησης στους πελάτες μας, θέση ιδιαίτερα υψηλή εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε παρουσία σε περισσότερους από 100 προορισμούς.
Το νησί της Ρόδου δεν είναι απλά ένας δημοφιλής προορισμός. Διαθέτει τουριστική τεχνογνωσία, σύγχρονες ποιοτικές μονάδες, ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στη Ρόδο προσφέρουμε ως όμιλος ξεχωριστές, διαφοροποιημένες εμπειρίες και αναγνωρισμένα ξενοδοχειακά σήματα, όπως το TUI Sensatori, TUI Family Life… Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της TUI, τους συνεργάτες μας ξενοδόχους, προμηθευτές κλπ. Χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε αυτή την υψηλή θέση. Γνωρίζουμε ότι η στρατηγική μας για την ανάπτυξη έχει κοινά σημεία με τη στρατηγική της Ελλάδας. Θα εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι επιτυχίας. Το αεροπλάνο της TUI με το όνομα της Ρόδου αποτελεί το σύμβολο της συνεργασίας μας. Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό και μας τιμά το γεγονός ιδιαίτερα», είπε ο περιφερειακός διευθυντής της TUI, Μ. Μαυρόπουλος.
Μεταφέροντας το χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο κ. Ξάνθης δήλωσε: «Είναι δεδομένη η εκτίμηση του Υπουργείου στην TUI, την οποία θεωρούμε επίσημο εταίρο και συνεργάτη. Το Υπουργείο αγωνίζεται για τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και των νέων τεχνολογιών, ώστε να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 32 εκατομμυρίων τουριστών. Ευχόμαστε να υπάρχει καλή συνεργασία της TUI με το νησί της Ρόδου όπως και με κάθε άλλο προορισμό».
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Η Ρόδος είναι ένα από σημαντικότερα τουριστικά-πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο τουριστικός κολοσσός της TUI να τιμά με αυτό τον τρόπο τη ναυαρχίδα του τουρισμού. Ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη του νησιού μας. Τέτοιες συνεργασίες βοηθούν να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της στις διεθνείς αγορές. Η TUI θα μεταφέρει το όνομα της Ρόδου σε όλο τον κόσμο. Είμαστε βέβαιοι ότι το αεροσκάφος θα ανοίξει τα φτερά του σαν το θεό Απόλλωνα προβάλλοντας τη Ρόδο ως ένα από τους πιο όμορφους και ασφαλείς προορισμού. Ταυτόχρονα, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας ενισχύοντας την προσπάθεια για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Είμαστε βέβαιοι ότι με το στόλο της TUI θα αποκτήσουμε επιτέλους 12μηνο τουρισμό».
«Πάντα άξια» ευχήθηκε στη νονά, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος επεσήμανε τα εξής σχετικά με τους συμβολισμούς της εκδήλωσης: «Η παρουσία της TUI στην Ελλάδα δεν αποτελεί απλά μία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο όμιλος διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική ξενοδοχία και με τη χώρα. Έχει αποδείξει και στις δύσκολες στιγμές ότι στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και σήμερα έρχεται να υπογραμμίσει αυτή την τακτική».
Ο πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Α. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός και στη μεγάλη σημασία που έχουν οι στρατηγικές συνεργασίες με ομίλους, όπως η TUI.
Αναλυτικότερα, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Οι μεγάλες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό απαιτούν και μεγάλες προσπάθειες. Με τη σειρά τους, οι μεγάλες προσπάθειες απαιτούν να ενώσουμε καλές ιδέες και όλες τις υγιείς δυνάμεις με τους μεγάλους πρωταγωνιστές του τουρισμού. Ο όμιλος της TUI είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης που κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά με 50ετή παρουσία στην Ελλάδα και στη Ρόδο μας. Σε όλη αυτή την πορεία, έχουν σφυρηλατηθεί δεσμοί εμπιστοσύνης και μία καρποφόρα συνεργασία με αμοιβαία οφέλη. Άλλωστε η επιμονή του ομίλου να επενδύει συνεχώς στην ποιοτική αναβάθμιση στο νησί μας, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική του ροδιακού τουρισμού. Για μία ακόμη φορά επέλεξε τη Ρόδο για να χαρίσει στο νέο κόσμημα του στόλου της το όνομα του ευλογημένου νησιού μας. Η αποδεδειγμένη συνεργασία φανερώνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και για την προβολή της Ρόδου μας με το νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος σας.
Θέλω να τονίσω με έμφαση ότι η TUI και οι Ροδίτες είμαστε φυσικοί σύμμαχοι. Μέσα από αυτή τη συμμαχία έχουμε να κερδίσουμε πολλές νίκες. Ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Όλοι χρειαζόμαστε συμμάχους. Ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε νέους υψηλότερους στόχους που θα μας χαρίζουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα στόχο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο επόμενος. Αυτή άλλωστε είναι η φιλοσοφία της TUI και χαίρομαι που συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί, να κερδίζουμε μαζί και να οδηγούμε μαζί τη Ρόδο μας και τον ελληνικό τουρισμό ακόμη υψηλότερα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ